Фелиш няма да бъде в Мадрид през октомври


Н. Гавазов

Фелиш няма да бъде в Мадрид през октомври

Нападателят на Атлетико Мадрид Жоао Фелиш няма да бъде в Мадрид през октомври, според последните данни, идващи от испанската столица.

Португалецът и Атлетико няма да продължат да се опитват да наложат развалени отношения това лято, като Фелиш иска да изчака до последния възможен момент Барселона да направи ход за него през този трансферен прозорец.

Очевидният въпрос е какво ще се случи, ако този ход не се осъществи? Фелиш има резервен план, тъй като трансферният пазар в Саудитска Арабия е отворен за още три седмици, след като повечето европейски прозорци затворят, той ще се отправи към Близкия изток под наем, според Relevo.

Твърди се, че той вече е дал под наем къщата си в Мадрид от октомври в очакване да се премести другаде. Преди това Ал- Хилал предложи заем плюс 15 милиона евро такса за един сезон, но получи отказ на основание, че "лос колчонерос" искат постоянен договор. Ал- Итихад, който в момента се опитва да привлече Мохамед Салах от Ливърпул, също може да се появи като опция за Фелиш, твърди Бен Джейкъбс пред Caught Offside. Досега Атлетико се притесняваше от спада на стойността му след сезон в саудитската професионална лига.

Фелиш обаче остава убеден, че по един или друг начин Атлетико ще приеме или платен наем, или окончателно напускане в даден момент, като в момента нито една от страните не печели от ситуацията. Той предпочита да остане в Европа и освен да се присъедини към Барселона, би се радвал да се върне в Челси, но лондонският клуб не е проявил интерес към това.

Въпреки че Атлетико може да иска постоянен договор, стойността му вече е спаднала значително от миналото лято и повечето страни вероятно ще бъдат далеч от претенциите си за постоянен договор. Дори и да отиде в Саудитска Арабия, изглежда по-вероятно стойността му да се увеличи, ако бъде поставен пред по-нискокачествени защити.

  Сподели
327