Виляреал - Барселона: Труден мач за шампиона


Н. Гавазов

 Виляреал - Барселона: Труден мач за шампиона

Виляреал - Барселона

Стадион: "Естадио де ла Керамика", Виляреал

Дата: 27.08.2023 г.

Час: 18:30

Съдия: Алехандро Хернандес

Виляреал ще бъде домакин на Барселона в мач от третия кръг на Примера дивисион.

Отборът от едноименния град в провинция Кастелон, автономна област Валенсия, стартира умерено в новия сезон. Първо "жълтата подводница" загуби от Бетис (1:2) на своя терен, а след това при гостуването успя да сломи съпротивата на Майорка (1:0). Така тимът от Виляреал има три точки, една победа, една загуба, два отбелязани и два допуснати гола.

През миналия сезон Виляреал завърши на пето място в класирането и няма да играе в Шампионска лига този сезон. Но хората на Кике Сетиен имат амбицията да попаднат в главния клубен турнир на Европа, но това ще стане само с по-добри резултати от миналогодишните, така че ще е интересно да видим първото сериозно изпитание за домакините.

Барселона спокойно спечели титлата в Ла Лига миналия сезон, като в крайна сметка завърши на 10 точки пред втория Реал Мадрид на върха. Но сегашното лято се оказа трудно на трансферния пазар поради техните финансови проблеми, като само Ориол Ромеу , Илкай Гюндоган и Иниго Мартинес пристигнаха в столицата на Каталуния.

Иначе отборът на Шави започна кампанията си в Ла Лига с нулево равенство срещу Хетафе на 13 август, но след това каталунците се поправиха, побеждавайки Кадис с 2:0 на "Камп Ноу" благодарение на голове на Педри и Феран Торес.

Виляреал отново ще бъде без Алберто Морено и Франсис Коклен, докато Ереми Пино е под съмнение. Денис Суарес и Илиас Ахомах са решени да се представят срещу бившия си клуб, но е възможно да започнат от пейката. Междувременно Барселона отново ще бъде без Рафиня, като бразилският национал изтърпява второ от наказание за два мача след червения си картон срещу Хетафе. Араухо липсва поради проблем с подколянното сухожилие, докато Педри има проблем с бедрото, като се очаква и двамата играчи да бъдат извън игра до началото на октомври. Мартинес все още не е регистриран от Ла Лига.

Това ще е труден мач и за двата тима. Барса имаше проблеми срещу Хетафе на старта на кампанията, а Виляреал изглежда по-силен от столичани, така че каталунците са изправени пред тежко пътуване. Относно головете - не бива да очакваме много заради стабилната защита на каталунците, които опазиха суха вратата си в първите две срещи.

Прогноза: Виляреал - Барселона 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Кристенсен
Де Йонг
Ямал
Ромеу
Гюндоган
Балде
Торес
Левандовски
Гави
Диас
Сьорлот
Морено
Баена
Парехо
Тератс
Педраса
Куенка
Габиа
Фойт
   
Йоргенсен
 
Виляреал (Кике Сетиен)

Обоснована прогноза: Виляреал - Барселона 0:0

  Сподели
281