Атлетико ще спечели първото си столично дерби


Н. Атанасов

Атлетико ще спечели първото си столично дерби

Райо Валекано - Атлетико Мадрид
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 28.08.2023 г.
Час: 22:30

Райо Валекано остави много добри впечатления през последната кампания. Столичани играеха атрактивен футбол под ръководството на Андони Ираола, като малко не им достигна да се класират за участие в европейските клубни турнири. В крайна сметка, "пчелите“ завършиха на 11-то място с 49 точки. Начело на тима сега е Франсиско Гонсалес, който ще се опитат да надгради в представянето на отбора. В първия кръг Райо срази с 2:0 като гост Алмерия, а след това надигра със същия резултат новака Гранада.

Атлетико Мадрид завърши на 3-то място в крайното класиране, като сезонът за "дюшекчиите“ беше на прилив и отлив.  Сега Диего Симеоне стартира 12-я си сезон начело на Атлети. Мнозина смятат, че аржентинецът няма какво повече да даде на отбора, но пък не е изключено от ръководството на мадридчани да предложат нов договор на клубната легенда, тъй като настоящият му е до края на сезон 2023/24.

Галан и Моуриньо са новите в тима, а Куня, Лоди и Кондогбия напуснаха.

Атлетико започна с победа новата кампания и се наложи с 3:1 у дома над новака Гранада, а в предишния кръг завърши 0:0 на гости на амбициозния Бетис.

Прогноза: Райо Валекано - Атлетико Мадрид 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
324