Барса предприе първия си ход по трансфера на Фабрегас


Н. Гавазов

Барса предприе първия си ход по трансфера на Фабрегас

Барселона предприе първия си ход през това лято по привличането на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас, като предложи на „артилеристите" оферта от 26 милиона паунда за испанския национал, съобщават новината медиите на Острова. Лондончани обаче веднага са отхвърлили предложението, което е било внесено тази седмица, но според специалистите, очакват се още оферти от страна на победителя в Шампионската лига.

Както е известно, първата оферта за Фабрегас през миналото лято бе на стойност 31 милиона паунда, която също така бе категорично отхвърлена и в момента босовете на Арсенал са малко озадачен, че Барселона стартира ходовете си с по-ниско предложение от преди.

Въпреки това, очакванията са, че ще се повтори сценария от миналото лято ще се повтори и каталунците ще започнат да завишават своите предложение. Според Арсен Венгер, цената на неговия капитан е над 44 милиона паунда и разминаването с около 18 милиона е твърде голямо, за да започнат каквито и да е разговори относно бъдещето на испанския национал.

Президентът на Барселона Сандро Росел вече изненада Арсенал през миналата седмица, когато публично заяви, че той няма намерение да предлага повече от 35,5 милиона паунда и заяви, че стойността на Фабрегас намалява с приближаване края на договора му.

И все пак, Сеск има договор с Арсенал до 2015 г., което означава, че клубът не трябва да се тревожи прекалено много в следващите две които - достатъчно много време, през което биха могли да се случат много неща. Това, което трябва да тревожи по-скоро шефовете от „Емирейтс" е как се отразява в съблекалнята на „артилеристите" факта, че Фабрегас носи в сърцето си мисълта, че трябва да играе за Барселона.

Контузиите са другия проблем, който трябва да тревожи Венгер. Сеск претърпя поредица от наранявания през миналия сезон и стойността му ще се намали ясно, ако той е съпътстван от подобни проблеми през следващия сезон.

Мениджърът на Арсенал прекрати изненадващо отпуската си и в началото на седмица пристигна в Лондон, откъдето заяви, че Фабрегас ще бъде продаден само при подходяща оферта. От Джакарта пък неговия капитан заяви, че неговия идол като играч е Пеп Гуардиола. От своя страна Росел похвали многозначително Сеск, че „наистина иска да дойде в Барселона". Всичко това показва, че ни очаква много интересно лято, свързано с капитана на Арсенал, както и това, че отношенията между Арсенал и Барселона започват отново да се обтягат.

По-изнервени от ситуацията обаче трябва да са испанците, след като стана ясно, че клуба разполага само с 40 милиона евро бюджет за трансфери - сума недостатъчна да бъде закупен само Алексис Санчес и немислима за Фабрегас. А това може да означава само едно - не бива да се изненадваме, ако от ситуацията се възползват отбори като Манчестър Сити, Челси, Интер, Реал Мадрид, а от скоро в медийното пространство на Апенините се прокрадна идеята, че в края на трансферния прозорец Милан ще предприеме действия за привличането на полузащитника на испанския национален отбор.

 

  Сподели
80