Първи сериозен тест за Атлетико


Н. Атанасов

Първи сериозен тест за Атлетико

Бетис – Атлетико Мадрид
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 20.08.2023 г.
Час: 22:30

Бетис започна последния сезон с големи амбиции, които в крайна сметка не се осъществиха заради непрестанните контузии, които преследваха селекцията на Мануел Пелегрини. Все пак, "вердибланкос“ не завършиха капо и успяха да се класират за участие в Лига Европа, завършвайки на 6-то място в подреждането. Сега целите пред севилци отново са отборът да е в челните места.

В първия кръг от сезона Бетис се наложи с 2:1 като гост на коравия Виляреал.

Атлетико Мадрид завърши на 3-то място в крайното класиране, като сезонът за "дюшекчиите“ беше на прилив и отлив. Първата част на кампанията беше пълен провал за столичани, които отпаднаха от групите на Шампионската лига, след това и от турнира за Купата на Краля. През втория дял на кампанията играчите на Диего Симеоне се надигнаха и в крайна сметка завършиха на два пункта от втория в класирането Реал Мадрид.

Ел Чоло стартира 12-я си сезон начело на Атлети. Мнозина смятат, че аржентинецът няма какво повече да даде на отбора, но пък не е изключено от ръководството на мадридчани да предложат нов договор на клубната легенда, тъй като настоящият му е до края на сезон 2023/24.

Галан и Моуриньо са новите в тима, а Куня, Лоди и Кондогбия напуснаха.

Атлетико започна с победа новата кампания и се наложи с 3:1 у дома над новака Гранада.

Прогноза: Бетис – Атлетико Мадрид 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262