Барселона ще започне с победа


Н. Гавазов

Барселона ще започне с победа

Хетафе - Барселона

Стадион: "Колизеум Алфонсо Перес", Хетафе

Дата: 13.08.2023 г.

Час: 22:30 ч.

Съдия: Сезар Сото

Барселона ще гостува на Хетафе в мач от първия кръг на Примера дивисион.

Каталунците са действащи шампиони, докато "сините" се бореха за своето оцеляване през миналата кампания. Предрешен ли е мачът или все пак ще видим интрига на старта на сезона? Това ще разберем тази вечер, но само да напомним, че каталунците нямат гол в последните три срещи тук и допуснаха една загуба в този период.

Хетафе се смяташе за солиден средняк в испанския шампионат, но през последните три сезона отборът редовно се бореше за оцеляване и е 15-ти в Ла Лига, което предполага ясен спад в резултатите. През миналата кампания борбата достигна критична точка - до последния кръг Хетафе се бореше за оцеляване и завърши с две точки пред Валядолид, който зае 18-о място. В интерес на истината отборът се подготви сериозно за сезона това лято със солидна трансферна кампания, подписвайки с Омар Алдерете, Гастон Алварес, Порто, Чоко Лосано, Хосе Анхел Кармона, Хуанми Латаса и Даниел Фузато. Въпреки това не мина и без загуби: Мунир Ел-Хадади, Анхел Алгобия и Хайме Сеоане напуснаха отбора. По време на предсезонната подготовка Хетафе изигра шест контролни срещи, в които спечели четири и загуби два пъти. Последният успех бе над Витес с резултат 4:1, което позволи на отбора да се подготви за мача с Барселона в добро настроение.

Барселона от своя страна си върна шампионската титла през миналия сезон, като спечели 28 мача с шест поражения и четири равенства. Това позволи на "блаугранас" да реализират 88 точки и да изпревари с десет точки Реал Мадрид. Традиционно за последните години Барселона има финансови проблеми, така че всеки един трансфер се оказа проблемен за клубното ръководство. Въпреки това Барселона подписа договори с Ориол Ромеу, Илкай Гюндоган и Иниго Мартинес. В същото време отбора напуснаха Франк Яник Кеси, Нико Гонзалес, Серхио Бускетс, Жорди Алба и Усман Дембеле. По време на предсезонната подготовка Барселона изигра пет мача, в които потигна четири победи, включително срещу Тотнъм, Милан, Реал Мадрид и Кобе. Единствената загуба бе срещу Арсенал.

Ако говорим за кадровата ситуация преди мача на откриването на сезона, Мауро Арамбари, Луис Мила и Енес Унал ще пропуснат мача в Хетафе - и тримата са на лазерет. Единственото забележимо отсъствие на Барселона е Иниго Мартинес, който продължава да се възстановява от контузия.

Що се отнася до статистиката, двата тима изиграха 42 мача, от които Барселона спечели 29, а Хетафе - четири. Според статистиката на отбелязаните и пропуснатите голове – 98:33 в полза на "блаугранас“.

Предложението ни е да се заложи на успех на Барселона, като един от голмайсторите на каталунците ще е Роберт Левандовски.

Прогноза: Хетафе - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Араухо
Кристенсен
Балде
Педри
Де Йонг
Гюндоган
Рафиня
Гави
Левандовски
Хуан Латаса
Хайме Мата
Порту
Максимович
Джене
Аленя
Ангилери
Алдерете
Митрович
Суарес
   
Сория
 
Хетафе (Хосе Бордалас)

Обоснована прогноза: Хетафе - Барселона 0:2

  Сподели
317