Шави ще продължи с Барса, ако получи 12 милиона от клуба


Н. Гавазов

Шави ще продължи с Барса, ако получи 12 милиона от клуба

Старши -треньорът на Барселона Шави Ернандес, който спечели испанското първенство с отбора миналия сезон, увеличи изискванията за заплатите. Специалистът е поискал 12 милиона евро чисто за себе си и помощниците си по новия договор, който страните обсъждат тези седмици. Това съобщава изданието El Larguero.

Според испанските медии сега позициите на треньора и Барселона са много далеч една от друга. Препъникамъкът, освен финансовия въпрос, бе решението на Лионел Меси да подпише договор с Интер Маями. Шави изрази желание да работи с аржентинския нападател, а президентът на "блаугранас" Жоан Лапорта заяви, че той е предложил брак на Лео. По време на откровено интервю обаче седемкратният носител на "Златната топка" каза, че не е получил конкретно предложение от Барселона.

В ръководството на каталунския клуб не всички са доволни от действията на Лапорта, който е обвинен, че се опитва да спечели репутация за сметка на Меси. Сянката пада и върху Шави, тъй като именно с него, според Лионел, футболистът е контактувал най-много през този период.

Изводът на журналистите е, че въпреки официалните изявления на клуба за разрешаването на финансовите проблеми, Барселона все още преминава през икономическа криза.

  Сподели
340