Анчелоти: Работих с един от най-добрите футболисти в света


Н. Гавазов

Анчелоти: Работих с един от най-добрите футболисти в света

Старши-треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира решението на Карим Бензема да напусне клуба.

"Работих с един от най-добрите футболисти в света. Това се отнася не само за неговите голмайсториски качества. Той е прекрасен човек, мил, скромен, сериозен. Разбира се, не можем да се радваме на решението му, но трябва да го уважаваме. Той си спечели правото сам да решава съдбата си. Просто трябва да му благодарим за всичко, което направи за този клуб. Това е легендарно, незабравимо, той със сигурност ще влезе в историята на Реал Мадрид.

Решението му бе изненада за нас, но е част от преходен период. Има време да помислим какво ще правим. Говорих с него тази сутрин и той ми каза, че си тръгва. Отдадох му почит за всичко, което направи.

Хладно сбогуване? Не мисля. За него се подготвя специална церемония, просто трябва да вземете предвид характера му, той е много срамежлив човек. Това беше сбогуване, достойно за легенда“, заяви Анчелоти.

Карим Бензема бе заменен в 73-ата минута на равенството 1:1 срещу Атлетик Билбао само секунди след като отбеляза своя 354-ти гол за клуба, към който се присъедини през 2009 г. от Лион. На 35 години Карим Бензема завършваше последния месец от договора си с Реал Мадрид, с който спечели 25 трофея, включително пет в Шампионска лига. Сега се очаква френският нападател да се присъедини към саудитския Ал- Итихад.

  Сподели
320