Анчелоти: Винисиус е най-важният играч в света


Н. Гавазов

 Анчелоти: Винисиус е най-важният играч в света

Старши -треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира инцидентите, станали по време на мача от 35-ия кръг на испанската Ла Лига, в който "бланкосите" загубиха от Валенсия (0:1) като гост.

"Искате ли да говорим за футбол? Не искам да говоря за футбол. Искам да говоря за случилото се тук, мисля, че е по-важно. Това, което се случи, не трябва да се случва във футбола, то е съвсем очевидно: стадионът обижда играча, а треньорът трябва да го отстрани заради това. Винисиус не искаше да продължи, казах му, че не смятам за честно да си тръгне, защото не той е виновникът, той е жертвата. След това му дават безсмислен червен картон, защото това не е агресия.

Имаме ли проблем? Не, нямам. За мен Винисиус е най-важният играч в света. Ла Лига има проблем, тези епизоди на расизъм трябваше да спрат играта. Ако стадионът обижда играч, като показва расизъм, мачът трябва да бъде спрян и бих казал същото, ако печелехме с 3:0, няма друг начин. Казах на съдията, а той ми говори, че в протокола пише, че е трябвало да го уведомим предварително и ако продължат, тогава да спре играта. Какво трябва да докладва? Те започнаха да го обиждат от първата минута. Той е много тъжен, ядосан, жалко е. Не можете да го пропуснете", заяви Анчелоти.

  Сподели
346