Симеоне: Лекарят казва, че сме живи


Н. Гавазов

 Симеоне: Лекарят казва, че сме живи

Старши- треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира напредъка на отбора, който почти гарантира класиране в Шампионска лига за 11-и пореден сезон, след като спечели мача от 35-ия кръг на испанската Ла Лига с Осасуна с 3:0.

"Това бе специален ден. Нямаше как да не благодарим на феновете, особено на децата, които дойдоха с родителите си на пълния стадион. Благодаря ви, че останахте с отбора от декември до днес, превръщайки домашния ни стадион в мястото, където ставаме по-силни. Когато къщата ви се превърне в крепост, отборът расте пред очите ни. През ноември бяхме в клиниката, лекарят дойде и каза, че умираме. Работихме всеки ден, търсехме варианти, какво друго може да се направи ... Момчетата ни повярваха и сега лекарят каза, че все още сме живи.

Имам още една година от договора и тя е тясно свързана с това дали ще играем в Шампионска лига или не. Какво да кажем на тези, които подценяват факта, че отборът играе в Шампионска лига вече 11 години? Нищо. Нека осем месеца носят черния костюм на треньора и тогава ще разберат дали е толкова лесно.

В един труден период трябваше да избера по кой път да тръгна. Първоначално получих добър отговор от играчите, без това не може. Те се върнаха различни и отборът се разрасна. Облак, Ермосо, невероятният завършек на сезона на Хименес, помощта на Витсел от обичайната му позиция, Молина, да не говорим за Ферейра Караско, изключителен играч, когато играе на скорост. Визията на Де Паул за играта, която другите нямат, мястото на Коке, което е трудно за обяснение, но което ни позволява да играем по-добре, приносът на Лемар, Саул, напредъкът на Бариос, Мемфис, Мората, Кореа, всеки от кой допринася за трупането на точки от отбора. Невероятният сезон на Гризман, всички останали играчи, които дадоха всичко от себе си за малкото минути, които получиха. Какво да кажа? Щастлив съм. Беше трудно, първите шест месеца бяха много трудни, но съм щастлив",заяви Симеоне.

  Сподели
378