Виляреал удари Жирона в битката за място в евротурнирите


FUTBOL-TV

Виляреал удари Жирона в битката за място в евротурнирите

Виляреал записа успех с 2:1 над Жирона в битката да си осигури място в Лига Европа. Отделно от това, "Жълтата подводница продължи да оказва натиск върху Реал Сосиедад за място в Шампионската лига.

След тази среща от 35-ия кръг на Примера дивисион Виляреал вече има 60 точки, само на 2 след Реал Сосиедад. Но успехът дойде по възможно най-драматичния начин, след като ветеранът Жерард Морено осигури трите точки с точен изстрел в 4-ата минута от добавените 5 след редовното време.

Началото на срещата беше равностойно, но Йереми Пино откри резултата за Виляреал след асистенция на Никола Джаксън. Сенегалският нападател не успя да се разпише, но беше без съмнение най-важния играч, след като изработи и второто попадение.

Най-напред в 9-ата минута той елиминира със спринт Санти Буено, достигна една дълга топка и я подаде на Пино.

Но този гол изглежда не разстрои Жирона прекомерно и още повече, че този сценарий за тях е познат. Те са свикнали да изостават, тъй като в 21 от всичките 34 срещи до днес първи са допускали гол. И калени в такива ситуации, изравниха в 24-ата минута. Две по-рано обаче Рикелме можеше да направи 1:1, но след това центрира от фаул, Арнау Мартинес продължи към Давид Лопес, преодолял Пепе Рейна на вратата на гостите.

Пет минути преди края на първата част Виляреал можеше отново да излезе напред, но Пино този път не беше точен. През втората част темпото не беше чак толкова високо, но Жирона също опитваше атаки, защото теоретично има шансове да вземе поне квота за Лигата на Конференциите – нещо, което не се е случвало в историята на малкия каталонски клуб.

Но в 94-ата минута, когато всички вече бяха изтощени, Джаксън надбяга и буквално премина през Иван Мартин и поднесе топката на Морено, който я прати във вратата за 1:2.

  Сподели
223