Анонс на 33-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Примера Дивисион

Алмерия – Елче
Дата: 02.05.2023 г.
Час: 20:30

Борещият се за оцеляване отбор на Алмерия инкасира трета загуба в последните си пет мача в Ла Лига, след като в предишния кръг южняците отстъпиха с 2:4 на гости на Реал Мадрид. Поражението остави андалусци с 33 точки, като "рохибланкос“ са на два пункта от опасната зона, заемайки 16-то място. Билал Туре е контузен.

Сигурният изпадащ Елче прекъсна серията от шест поредни загуби и в предишния кръг "зелено-белите“ записаха едва трета победа за сезона. Клубът от едноименният град разби с 4:0 амбициозния Райо Валекано. Въпреки добавените три точки, Елче е с незавидните 16 пункта и е на последното 20-то място. Маскарел, Бигас и Кармона са под въпрос, а Паласиос е контузен.

Прогноза: Алмерия – Елче 2:1


ВаленсияВиляреал
Дата: 03.05.2023 г.
Час: 20:30

След две поредни победи Валенсия допусна загуба, като в последния си мач от първенството "прилепите“ отстъпиха с 1:2 на гости на Кадис, който е един от основните претенденти в битката за оцеляване. Поражението остави "лос че“ с 33 точки, като селекцията на Рубен Бараха е непосредствено над опасната зона, заемайки 17-та позиция. Клуиверт е аут за домакините.

Виляреал записа втора поредна победа и общо седма за последните си 10 мача в Примера. Този път "жълтата подводница“ се наложи с 3:1 у дома над Селта. По този начин играчите на Кике Сетиен 53 точки, като запазват 5-ото място в подреждането, но Виляреал все още може да атакува и Топ 4. Моралес, Фемения и Коклен са контузени.

Прогноза: Валенсия – Виляреал 1:1


Хетафе – Селта Виго
Дата: 03.05.2023 г.
Час: 23:00

Мястото на Хетафе в елитната дивизия продължава да е все така несигурно. В предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид инкасира трета поредна загуба и вече в шест поредни мача Хетафе няма победа. Този път Еспаньол, който също е активно замесен в битката за оцеляване, надигра с 1:0 играчите на завърналия се начело на тима Хосе Бордалас, който ще трябва отново да връща Хетафе към добрите времена на отбора в Ла Лига. В момента столичани са на предпоследното 19-то място и са с 31 точки. Вилар е наказан.

Селта доиграва сезона и не се бори за нищо. В предишния кръг "небесносините“ инкасираха трета загуба за последните си пет мача в Примера. Галисийци отстъпиха с 1:3 на гости на коравия Виляреал, а поражението остави Селта с 39 точки, заемайки 13-та позиция в таблицата. Мингеса и Марчесин са аут.

Прогноза: Хетафе – Селта Виго 0:0


Жирона – Майорка
Дата: 04.05.2023 г.
Час: 20:30

Определено Жирона е една от сензацията на сезона в Ла Лига. Клубът от едноименния град, който все е още е със статут на новак, има шансове да се бори за място в европейските клубни турнири. Няколко дни след гръмкия успех с 4:2 над Реал Мадрид Жирона срази с 2:0 като гост друг водещ испански клуб – Севиля. Каталунците са 8-ми и имат 44 точки, като са на дистанция от пет пункта от Топ 6. Гарсия, Виля и Ерера са аут.

Гол в 96-ата минута от дузпа отне победата на Майорка у дома над Атлетик Билбао, а двубоят завърши 1:1. "Пиратите“ имат 41 пункта и са 12-ти в подреждането. Треньорът Хавиер Агире не може да разчита на Раийо и Настасич.

Прогноза: Жирона – Майорка 2:1


Севиля – Еспаньол
Дата: 04.05.2023 г.
Час: 20:30

Серията от три поредни победи на Севиля приключи в предишния кръг, когато "рохибланкос“ отстъпиха с 0:2 у дома от Жирона. Играчите на Хосе Мендилбар са с 41 точки и са 11-ти в подреждането. Жордан и Маркао са аут, а Нианзу е под въпрос.

Еспаньол сложи край на лошата серия от осем поредни мача без успех, в която "папагалчетата“ инкасираха цели седем загуби. В предишния кръг каталунците сразиха с 1:0 у дома един от основните конкуренти в борбата за оцеляване – Хетафе. Така Еспаньол събра 31 точки, но остава под чертата и е на 18-то място. Брайтуайт е наказан за гостите.

Прогноза: Севиля – Еспаньол 3:1


Атлетик Билбао – Бетис
Дата: 04.05.2023 г.
Час: 23:00

След като загуби с гол дузпа в добавеното време от Севиля, в предишния кръг Атлетик Билбао реализира 11-метров наказателен удар в 96-ата минута при гостуването си на Майорка за крайното 1:1. С добавената точка "лъвовете“ имат 47 и са 7-ми, като продължават да гонят място в европейските клубни турнири. Аут за баските са Муняин и Мартинес.

Бетис допусна трета поредна загуба далеч от дома и общо четвърта за последните си шест мача в Ла Лига. Този път "зелено-белите“ отстъпиха с 0:4 срещу лидера и почти сигурен нов шампион – Барселона. Поражението остави хората на Мануел Пелегрини с 49 точки, като севилци се простиха с шансовете да атакуват Топ 4 и в момента са 6-ти. Иглесиас, Сабали, Фекир и легендата Хоакин са контузени.

Прогноза: Атлетик Билбао – Бетис 2:1


Райо Валекано – Валядолид
Дата: 04.05.2023 г.
Час: 23:00

Непостоянните изяви на Райо Валекано далеч от дома продължиха в предишния кръг, когато "пчелите“ записаха шесто поредно гостуване без победа. Този път столичани допуснаха шокиращо поражение от последния Елче с 0:4. Играчите на Андони Ираола остават с 43 точки са 10-ти. Леюн е наказан, а ветеранът Фалкао е контузен.

Борещият се за оцеляване отбор на Валядолид инкасира втора поредна загуба в Примера, след като в последния си мач "виолетовите“ бяха разбити с 2:5 у дома от гранда Атлетико Мадрид. Кастилци са 15-ти и имат 31 пункта, като са на 4 точки от първия от отборите под чертата. Мачис и Амалах са под въпрос.

Прогноза: Райо Валекано – Валядолид 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
351