Анонс на 32-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Примера Дивисион

Осасуна - Реал Сосиедад
Дата: 28.04.2023 г.
Час: 22:00

Финалистът в турнир за Купата на Краля - Осасуна, записа втора поредна победа в Примера и трета за последните си пет мача. В междинния кръг северняците се наложиха с 1:0 на гости на Кадис. Възпитаниците на Хагоба Арасате имат 44 точки и са 8-ми в подреждането. Брашанац е контузен, а Езалзули е наказан.

Запътилият се към Шампионската лига тим на Реал Сосиедад завърши 0:0 през седмицата срещу коравия Бетис. С добавената точка баските вече имат 55 пункта и запазват 4-ото място в класирането. Садик, Меркеланс и Рико са аут.

Прогноза: Осасуна - Реал Сосиедад 1:1


Елче - Райо Валекано
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 17:15

Макар и още да не е математически потвърдено, но Елче доиграва сезона в елитната Ла Лига. След 31 изиграни мача валенсианци са на последното 20-то място с незавидните 13 точки и към момента са на цели 19 пункта от спасението. В предишния кръг Елче отстъпи с 0:1 от Селта, за да допусне шеста поредна загуба в първенството.

Райо Валекано постигна втора поредна домакинска победа, след като в междинния кръг "пчелите“ се наложиха изненадващо с 2:1 над лидера и почти сигурен нов шампион Барселона. Възпитаниците на Андони Ираола имат 43 пункта и са 9-ти. С травма за столичани е ветеранът Фалкао.

Прогноза: Елче - Райо Валекано 0:2


Кадис - Валенсия
Дата: 30.04.2023 г.
Час: 15:00

Борещият се за оцеляване отбор на Кадис инкасира трета поредна домакинска загуба и вече в четири последователни мача пред собствена публика южняците нямат победа. В междинния кръг "лос амарийос“ отстъпиха с 0:1 от Осасуна. Поражението остави андалусци с 32 точки, като Кадис е на спасителното 17-то място, но е само на точка от опасната зона. Салдуа, Гаридо, Кала, Окампо, Ескаланте и Чуст са аут за домакините.

Валенсия направи много важна крачка към спасението и през седмицата "прилепите“ записаха втори пореден успех в Ла Лига. Този път играчите на Рубен Бараха стигнаха до обрат през втората част у дома срещу Валядолид за крайното 2:1. Успехът за "лос че“ дойде след победен гол дълбоко в добавеното време, като по този начин Валенсия се измъкна от зоната на изпадащите и вече е на 16-то място с актив от 33 пункта. Корея, Клуивер и Андре са контузени.

Прогноза: Кадис - Валенсия 1:1


Виляреал - Селта Виго
Дата: 30.04.2023 г.
Час: 17:15

Борещият се за място в европейските клубни турнири отбор на Виляреал прекъсна серията от две поредни загуби и в междинния кръг "жълтата подводница“ се наложи трудно у дома с 4:2 над предпоследния Еспаньол. Така селекцията на Кике Сетиен събра 50 точки и се изкачи до 5-ото място в подреждането, като Виляреал е дори на дистанция от пет пункта от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. В лазарета на домакините са Коклен, Жерар Морено, Фемения, Албиал и Моралес.

След четири поредни мача без победа в Примера Селта постигна успех, надигравайки с 1:0 у дома слабака Елче. "Небесносините“ са 13-ти и имат 39 точки. Мингеса и Марчесин са аут за гостите от Виго.

Прогноза: Виляреал - Селта Виго 2:1


Еспаньол - Хетафе
Дата: 30.04.2023 г.
Час: 19:30

Кризата в Еспаньол се разраства, след като през седмицата каталунците инкасираха седма загуба за последните си осем мача в Ла Лига. Този път "папагалчетата“ паднаха с 2:4 на гости на Виляреал, а поражението остави Еспаньол на предпоследното 19-то място, като отборът е с 28 точки и засега е на четири пункта от спасението. Гори и Оливан са контузени за домакините.

Хетафе допусна второ последователно поражение и общо трето за последните си пет мача в първенството. Този път клубът от покрайнините на Мадрид отстъпи с 1:2 от Алмерия, който е един от основните конкуренти в борбата за оцеляване. Хетафе остава с 31 точки и вече е под чертата, заемайки 18-та позиция. Арамбари е контузен, а Дакоман е наказан.

Прогноза: Еспаньол - Хетафе 0:0


Майорка - Алетик Билбао
Дата: 01.05.2023 г.
Час: 20:00

След две ремита и две победи Майорка загуби през седмицата. Възпитаниците на Хавиер Агире отстъпиха с 1:3 на гости на Атлетико Мадрид, а загубата остави "пиратите“ с 40 точки. Майорка е на 12-то място в класирането и може да се каже, че спокойно доиграва сезона. Аут за домакините от Балеарските острови са Аугустинсон и Гонсалес.

Серията от пет поредни мача без загуба, в която амбициозният Атлетик Билбао записа четири успеха и равенство, приключи през седмицата. Тогава баските отстъпиха с 0:1 у дома от Севиля, като двубоят ще се запомни с двата отменени гола за "лъвовете“ след намесата на ВАР и допуснатото попадение в добавеното време от дузпа. Играчите на Ернесто Валверде остават с 46 точки и са 7-ми. Морсийо, Лекуе и Муняин са с травми.

Прогноза: Майорка - Атлетик Билбао 2:3


Севиля - Жирона
Дата: 01.05.2023 г.
Час: 22:00

Севиля започна едва в заключителната част на сезона да се отърсва от шока, който преживя. Допреди няколко кръга "рохибланкос“ бяха в близост и в зоната на изпадащите, но откакто начело на отбора застана Хосе Мендилбар нещата се успокоиха. Сега южняците имат 41 точки и са на девет от опасната зона, заемайки 11-то място. В предишния кръг Севиля с 1:0 на гости на Атлетик Билбао, за да запише трета поредна победа и общо пета за последните си шест мача в първенството. Жордан и Маркао са аут за домакините.

Жирона се наложи над гостуващия Реал Мадрид с 4:2 в мач от междинния 31-ви кръг на Ла Лига. Домакините направиха супер мач срещу именития си съперник, а над всички бе аржентинският нападател Валентин "Тати" Кастейянос (12', 24', 46' и 62'), който вкара и четирите гола за отбора си. Каталунците са 10-ти и имат 41 точки. В лазарета на гостите са Кебе, Ерера, Рока, Вила, Гарсия и Лопес.

Прогноза: Севиля - Жирона 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
447