Барселона ще прекъсне серията на Райо Валекано


Н. Гавазов

Барселона ще прекъсне серията на Райо Валекано

Райо Валекано - Барселона

Стадион: "Де Валесас“, Мадрид

Дата: 26.04.2023 г.

Час: 23:00

Съдия: Хесус Хил

Райо Валекано посреща Барселона в мач от 31 кръг на Примера дивисион.

След като приключи серия от осем мача без победа с домакински успех с 2:1 над Осасуна, Райо Валекано претърпя десетата си загуба в Ла Лига за сезона от Реал Сосиедад миналия уикенд, губейки с 2:1 в Сан Себастиан. "Лос Франхирохос" откриха резултата в 57-ата минута, но Сосиедад възстанови паритета само две минути по-късно чрез Александър Сорлот, преди автогол на Флориан Лейон девет минути преди края да завърши обрата за домакините. Отборът на Андони Ираола се бореше за класиране в топ 6 по-рано тази година, но спадът им във формата през последните няколко месеца ги смъкна на десета позиция в таблицата на Ла Лига, на седем точки зад шестия Виляреал.

Барселона сложи край на серия от три срещи без победа, без да отбележи гол във всички състезания, когато си осигури тънка домакинска победа с 1:0 над Атлетико Мадрид миналия уикенд. Феран Торес вкара първия си гол на "Камп Ноу" от октомври и единствения гол в мача в края на полувремето, за да помогне на каталунците да запишат своята 24-та победа в Ла Лига за кампанията – най-висок резултат в елита след 30 мача от 2015-16. В момента Барса има 11 точки преднина от действащия шампион Реал Мадрид на второ място и ще вдигне титлата в Ла Лига, ако спечели пет от последните си осем мача за сезона. Отборът на Шави загуби само два мача в лигата през целия сезон, но и двата се случиха на гости, с поражение с 3:1 в Ел Класико от Реал Мадрид през октомври и шокираща загуба с 1:0 от Алмерия през февруари.

Домакините са без контузения Фалкао и наказания Комесаня. Серхи е в лазарета на Барселона, а Бускетс е наказан. Добрата новина за гостите е завръщането на Кристенсен и Дембеле.

"Лос Франхирохос" са с надежда да стигнат до положителен резултат, тъй като са непобедени в последните си три срещи с Барселона, с две победи с по 1:0, последвани от нулево равенство на "Камп Ноу" през август. От друга страна хората на Шави спечелиха 14 по последните 17 двубоя с Райо Валекано и седем от последните осем двубоя тук, така че последната статистика по-скоро е изключение. Очакванията са гостите да доминират в мача и да се възползват от разликата в класите, спечелвайки трите точки.

Прогноза: Райо Валекано - Барслеона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Араухо
Алонсо
Балде
Де Йонг
Педри
Кеси
Рафиня
Левандовски
Гави
Камейо
Мартин
Трехо
Паласон
Кис
Валентин
Гарсия
Катена
Лежене
Балу
   
Димитриевски
 
Райо Валекано (Андони Ираиола)

Обоснована прогноза: Райо Валекано - Барселона 1:2

  Сподели
282