Барселона ще вземе трите точки срещу Хетафе


Н. Гавазов

Барселона ще вземе трите точки срещу Хетафе

Хетафе - Барселона

Стадион: "Алфонсо Перес", Хетафе

Дата: 16.04.2023 г.

Час: 17:15 ч.

Съдия: Хуан Пулидо

Хетафе ще бъде домакин на Барселона в мач от 29-я кръг на Примера дивисион. Каталунците се препънаха в последните си две срещи, така че неделният двубой срещу борещия се за своето оцеляване съперник е идеална възможност да се завърнат на победния път. Но дали този мач няма да се превърне в тежко изпитание за гостите, които ще се изправят срещу колектив, който ще се бие до последно с надеждата да вземе нещо? Това ще разберем утре.

Март месец се оказа много добър за столичани, които постигнаха две победи и равенство в трите си мача през този период. Пътуването до Атетик Билбао също може да се определи като позитивно, защото е истинско предизвикателство да опази вратата си на "Сан Мамес". В миналия кръг обаче Хетафе претърпя поражение в Страната на баските, губейки с 2:0 от Реал Сосиедад. Така хората на Кике Санчес Флорес събраха 30 точки и заемат 16-та позиция, на 3 пункта от опасната зона.

Барселона е без загуба в последните си пет мача в Ла Лига, като в този период каталунците постигнаха важна победа с 2:1 над Реал Мадрид. В миналия кръг хората на Шави изненадващо не успяха да се наложат над Хирона у дома. Въпреки това препъване, "блаугранас" е лидер в таблицата, с 13 точки пред най-близкия си преследвач Реал Мадрид.

Домакините не могат да разчитат на контузените Арамбари и Мата. Гостите са без Дембеле, Педри, Кристенсен и Де Йонг.

Барселона има 23 победи в последните 28 мача с Хетафе. Въпросът е какво да очакваме сега? Хората на Шави нямат други ангажименти освен Ла Лига, така че се предполага, че те ще хвърлят всички усилия да не допускат грешки като тази срещу Хирона. Предполага се, че Хетафе ще даде битка на именития си съперник, но това няма как да стане само с желание.

Предложението ни е за победа на Барселона с чиста мрежа за каталунците.

Прогноза: Хетафе – Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Араухо
Гарсия
Балде
Роберто
Бускетс
Кеси
Рафиня
Левандовски
Гави
Майорал
Амави
Хадади
Аленя
Алгобия
Максимович
Амави
Дуарте
Митрович
Даконам
   
Сория
 
Хетафе (Кике Санчес Флорес)

Обоснована прогноза: Хетафе - Барселона 0:2

  Сподели
283