Анонс на 29-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Примера Дивисион

Райо Валекано - Осасуна
Дата: 14.04.2023 г.
Час: 22:00

Райо Валекано няма победа вече в осем поредни кръга, като за тази поредица от двубои "пчелите“ допуснаха пет ремита и три загуби. Лошата серия отдалечи столичани от местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг селекцията на Андони Ираола отстъпи с 1:2 в градското дерби с Атлетико Мадрид. Райо Валекано е 9-ти и е с 37 точки. Добрите новини за домакините са, че всички футболисти са на линия.

Осасуна прекъсна серията от четири поредни мача без успех и в предишния кръг северняците се наложиха у дома с 2:1 над последния Елче. Селекцията на Хагоба Арасате е на 8-ма позиция и е с 38 точки. И в редиците на гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Райо Валекано – Осасуна 1:0


Виляреал - Валядолид
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 15:00

Виляреал записа трета поредна победа и общо пета за последните си седем мача в Ла Лига. Преди седмица "жълтата подводница“ срази с 3:2 на гости гранда Реал Мадрид. Така играчите на Кике Сетиен продължават да се борят за място в Топ 4. В момента Виляреал е 5-ти и има 47 точки, като са на четири пункта зад Реал Сосиедад. Морено, Коклен и Капу са аут.

В двубой, преминал през няколко обрата, Валядолид изтърва победа у дома над Майорка в 94-ата минута за крайното 3:3. "Виолетовите“ имат 29 точки, като засега се намират на спасителното 17-то място и са с 29 пункта – с две точки повече спрямо първия от отборите под чертата. Оласа е с травма за гостите.

Прогноза: Виляреал – Валядолид 2:0


Атлетик Билбао - Реал Сосиедад
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 17:15

Атлетик Билбао записа втора поредна победа далеч от дома и вече в три последователни двубоя "лъвовете“ са без загуба. Преди седмица хората на Ернество Валверде се наложиха с 2:1 на гости на Еспаньол. Атлетик са 7-ми и имат 40 точки. Аут за голямото баско дерби е Лекуе.

Реал Сосиедад постигна втора поредна победа пред собствена публика. "Синьо-белите“ се наложиха с 2:0 над Хетафе. Възпитаниците на Иманол Алгуасил продължават да удържат заветното 4-то място, което дава право на участие в Шампионската лига, като северняците са с 51 точки. Умар е контузен за регионалния сблъсък.

Прогноза: Атлетик Билбао – Реал Сосиедад 0:0


Бетис - Еспаньол
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 19:30

Бетис допусна втора поредна загуба, която допълнително отдалечи "зелено-белите“ от Топ 4. В предишния кръг андалусци отстъпиха изненадващо с 0:2 у дома от замесения в битката за оцеляване Кадис. Играчите на Мануел Пелегрини вече са 6-ти и остават с 45 точки. Отсъстващи за севилци са Каналес, Гарсия, Сабали и Фекир.

Кризата в Еспаньол се разраства. В предишния кръг каталунците инкасираха пета поредна загуба и общо 13-та до момента. Този път "папагалчетата“ отстъпиха с 1:2 у дома от Атлетик Билбао. Поражението остави Еспаньол под чертата, като тимът е на предпоследното 19-то място и е с 27 точки. Видал, Хил и Калеро са наказани, а Оливан е контузен.

Прогноза: Бетис – Еспаньол 2:1


Жирона - Елче
Дата: 16.04.2023 г.
Час: 15:00

Новакът Жирона записа второ поредно равенство далеч от дома и вече в три последователни кръга клубът от едноименния град е без загуба. Преди седмица каталунците стигнаха до престижно 0:0 на гости на лидера и почти сигурен нов шампион Барселона. С добавената точка Жирона има общо 35 и е на 11-та позиция в подреждането. Карвальо е наказан, а Ерера е под въпрос.

Макар и още да не е математически потвърдено, но Елче доиграва сезона в елитната Примера. След 28 изиграни мача валенсианци са на последното 20-то място с незавдините 13 точки и към момента са на цели 16 пункта от спасението. В предишния кръг Елче отстъпи с 1:2 на гости на Осасуна след обрат, за да допусна трета поредна загуба в първенството. Фидел е наказан, а Кармона е контузен.

Прогноза: Жирона – Елче 2:0


Валенсия - Севиля
Дата: 16.04.2023 г.
Час: 22:00

Един от най-успешните испански отбори – Валенсия, е сериозно заплашен от изпадане. След 28 изиграни мача "прилепите“ се намират под чертата, заемайки 18-то място и с 27 точки. В предишния кръг продължи отчайващата форма на "лос че“ далеч от дома, когато играчите на Рубен Бараха отстъпиха с 1:2 на гости на един от основните конкуренти за оцеляване – Алмерия. Корея и Клуиверт са с травми за домакините.

Севиля е другият водещ отбор, който е в тежка криза през текущата кампания. "Рохибланкос“ също не могат да бъдат спокойни за елитния си статут и в момента се намират на 13-то място със своите 32 пункта. Преди седмица южняците пропиляха с лека ръка аванс от два гола, като водеха до последната минута на Селта, но в крайна сметка завършиха 2:2. Гей, Акуня и Телес са наказани, а Жордан е контузен.

Прогноза: Валенсия – Севиля 1:1


Селта Виго - Майорка
Дата: 17.04.2023 г.
Час: 22:00

Селта няма загуба в Ла Лига вече в седем поредни кръга. В последния от тях "небесносините“ се спасиха от поражение след два гола 90 и 94-ата минути при гостуването си на Севиля за крайното 2:2. С добавената точка галисийци имат общо 36 и са 10-ти в колоната. Мингеса е под въпрос за домакините.

В двубой, преминал през няколко обрата, Валядолид изтърва победа у дома над Майорка в 94-ата минута за крайното 3:3. "Пиратите“ имат 34 точки и са 12-ти. Отсъстващи за гостите за далечната визита са Ариас, Коста и Аугустинсон.

Прогноза: Селта Виго – Майорка 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
412