Валверде може да бъде наказан за 6 месеца


Н. Гавазов

Валверде може да бъде наказан за 6 месеца

Нападението на полузащитника на Реал Мадрид Федерико Валверде срещу халфа на Виляреал Алекс Баена ще бъде разгледано следващата седмица.

Според AS, Държавната комисия за борба с насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта ще проведе заседание на 17 април, на което ще проучи ситуацията, ако бъдат получени съответни материали от полицията.

Ще бъдат разгледани два документа: медицинско заключение, което описва щетите, нанесени на полузащитника и получена жалба от органите на реда за действията на футболиста на Реал Мадрид. Отбелязва се, че наказателният процес е неизбежен, ако заявлението не бъде оттеглено, и случаят може да бъде ограничен до глоба, ако нараняването бъде признато за незначително, тоест не изискващо операция или лечение.

Що се отнася до приемането на спортни и дисциплинарни мерки, комисията може или да прехвърли случая на Кралската испанска футболна федерация - тя има право да дисквалифицира Валверде за период от два до четири мача, или самостоятелно да определи наказанието (минимумът е забрана за посещение на спортни съоръжения за период от един до шест месеца).

  Сподели
246