Барселона няма да изпусне трите точки срещу Хирона


Н. Гавазов

Барселона няма да изпусне трите точки срещу Хирона

Барселона - Хирона
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 10.04.2023 г.
Час: 22:00
Съдия: Антониу Матео

Барселона и Хирона ще затворят програмата на кръга в Ла Лига. "Блаугранас" се сблъска с реалността преди пет дни, когато катастрофира за 0:4 срещу Реал Мадрид у дома в Купата на Краля. Като добавим, че хората на Шави не участват в европейските клубни турнири, сега каталунците ще се съсредоточат изцяло върху първенството в Примера дивисион, а там ситуацията е повече от благоприятна - първо място и 12 точки пред историческия съперник. Това означава, че успех тази вечер ще доведе разликата между двата флагмана на испанския футбол до 15 точки - дистанция, която на практика не е преодолима за оставащите 10 срещи до края.

Хирона се намира на 11-то място, но позицията в средата на таблицата не бива да лъже - тимът е само на 7 точки от опасната зона и няма как да бъде спокоен. Що се отнася до формата, хората на Мичел са с три победи в последните си шест срещи и с две загуби от Хетафе и Атлетико. В миналия кръг Хирона прие Еспаньол в друго каталунско дерби и постигна успех с 2:1, който дойде едва в края на срещата и на фона на два червени картона.

Педри, Дембеле, Френки де Йонг и Кристенсен са с различни травми и няма да играят. Гостите са без наказания Рение, както и без Гарсия, Рока, Калънс, Ерера и Кебе, които са в лазарета.

През есента Барселона победи съперника си с 1:0. Трябва да отбележим, че "блаугранас" отбелязаха осем гола в последните два мача тук. И когато говорим за победи, трябва да кажем, че Хирона има само два успеха като гост през сезона. Освен това хората на Мичел допуснаха два или повече гола с последните си седем двубоя навън.

Съветът ни е да се заложи на Барселона. Зад "блаугранас" е историята на срещата, трибуните и най-важното - Шави разполага с по-качествения състав.

Прогноза: Барселона - Хирона 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хирона (Мичел)
 
Газанига
   
Мартинес
Буено
Лопес
Ернандес
Ромеу
Гарсия
Мартин
Циганков
Кастеланос
Вия
Рафина
Левандовски
Фати
Гави
Бускетс
Роберто
Алба
Алонсо
Кунде
Араухо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Хирона 2:0

  Сподели
271