Виляреал шокира Реал насред Мадрид


FUTBOL-TV

Виляреал шокира Реал насред Мадрид

Виляреал шокира Реал Мадрид, правейки шеметен обрат с 3:2 насред "Сантяго Бернабеу“ в среща от 28-ия кръг на Ла Лига. Така "жълтата подводница“ продължи похода си към Топ 4, постигайки втората си победа в историята като гост над "кралете“ в испанския шампионат.

Поражението идва само дни след разгрома, който Реал нанесе на Барселона в Купата на Краля. Домакините откриха в 16-ата минута, когато Пау Торес си вкара автогол. В края на първата част обаче Самуел Чуквуезе изравни. В 48-ата минута Винисиус Жуниор отново изведе Реал напред, но в последните 20 минути дойде отговорът на гостите. Хосе Луис Моралес беше точен в 70-ата, а Чуквуезе с втория си гол в 80-ата минута оформи крайния резултат.

Малко след това резервата Камавинга нахлу в пеналта и се строполи на тревата след съприкосновение с противник. Реферът Хавиер Алберола веднага отсъди дузпа. Той обаче бе извикан да прегледа ситуацията с ВАР още веднъж и отмени решението си.

Тази загуба и почти сигурно слага край на надеждите на столичани да успеят да се преборят именно с каталунците за титлата в шампионата, тъй като продължава да изостава на цели 12 точки, но и с мач повече. В понеделник Барселона се изправя срещу Жирона.

  Сподели
265