Атлетико ще спечели столичното дерби срещу пчелите


Н. Атанасов

Атлетико ще спечели столичното дерби срещу пчелите

Райо Валекано – Атлетико Мадрид
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 22:00

Райо Валекано няма победа вече в седем поредни кръга, като за този период от време "пчелите“ записаха пет равенства и две загуби. Преди седмица столичани завършиха 1:1 на гости на борещия се за оцеляване състав на Валенсия, като селекцията на Андони Ираола допусна изравняване от дузпа в последните минути на мача.

Райо Валекано е с 37 точки и е на 8-ото място в подреждането, като вече изглежда все по-трудно за тима да успее да се пребори за участие в европейските клубни турнири наесен.

Добрите новини за домакините са, че няма отсъстващи играчи.

Атлетико Мадрид няма загуба вече в 11 поредни двубоя в Примера. За последно "дюшекчиите“ имаха толкова дълга положителна серия в шампионския си сезон 2020/21. В предишния кръг столичани се наложиха с 1:0 у дома над борещия се за участие в Шампионската лига отбор на Бетис. С добавените три точки играчите на Диего Симеоне вече имат общо 54, като запазват заеманото от тях 3-то място в подреждането.

Аут за гостите продължават да са Рейнилдо и Регилон, а към тях се присъедини и Депай.

Райо Валекано по традиция играе трудно срещу Атлетико. Последният домакински успех на "пчелите“ над "дюшекчиите“ е от сезон 2012/13 с 2:1. След това Атлетико постигна три победи на гости на "Вайекас“, а един от двубоите завърши наравно.

Прогноза: Райо Валекано – Атлетико Мадрид 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
449