Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион

Севиля – Селта Виго
Дата: 07.04.2023 г.
Час: 22:00

Елитният статут на един от най-силните испански отбори - Севиля, е поставен на карта. За всеобща изненада, настоящият сезон е истински кошмар за андалусци. След 27 изиграни мача южняците се намират на четири точки от зоната на изпадащите, заемайки към момента 13-то място в колоната. В предишния кръг Севиля записа важен успех и надигра един от преките конкуренти в борбата за оцеляване – Кадис, надигравайки го с 2:0 като гост, а двубоят беше дебютен за Хосе Мендилбар начело на Севиля. Окампос е наказан, а Рекик и Гомес са с травми.

Добрата серия на Селта продължи и в предишния кръг, когато "небесносините“ записаха шести последователен двубой без загуба. Този път обаче галисийци могат да съжаляват, тъй като не успяха да победят у дома предпоследния Алмерия и мачът завърши 2:2. С добавената точка Селта има общо 35 и е на 10-то място в подреждането. Вейга е с наказание, а Мингеса е с контузия.

Прогноза: Севиля – Селта Виго 2:1


Осасуна – Елче
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 15:00

Осасуна няма победа в Примера вече в четири поредни кръга, като в последния от тях северняците завършиха 0:0 на гости на Майорка. Възпитаниците на Хагоба Арасате са 9-ти и имат 35 пункта. През седмицата Осасуна успя да се класира на финала в турнира за Купата на краля, след като елиминира Атлетик Билбао. Добрите новини за домакините, че всички играчи са на линия.

Спокойно може да се каже, че Елче вече доиграва сезона и мисли за Сегунда Дивисион. Клубът от едноименния град е все така закотвен на последното 20-то място и е с 13 точки, а в предишния кръг "зелено-белите“ отстъпиха у дома от лидера Барселона с 0:4. Роко и Нтека са аут.

Прогноза: Осасуна – Елче 2:0


Еспаньол – Атлетик Билбао
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 17:15

Отборът на Еспаньол инкасира четвърта поредна загуба и 12-та до момента. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 1:2 на гости на новака Жирона. Така "папагалчетата“ са в зоната на изпадащите, като заемат 18-то място и са с 27 пункта. Оливан е аут за Еспаньол.

Атлетик Билбао пък не успя да се наложи над Хетафе, завършвайки 0:0 у дома. Баските са 7-ми и имат 37 пункта, като все по-трудно играчите на Ернество Валверде ще успеят да се преборят за място в европейските клубни турнири. През седмицата "лъвовете“ отпаднаха след продължения от Осасуна на полуфиналите в турнира за Купата на краля. Лекуе и Ерера са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Еспаньол – Атлетик Билбао 1:1


Реал Сосиедад – Хетафе
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 19:30

Запътилият се към участие в Шампионската лига отбор на Реал Сосиседад сбърка в последния си мач от Примера, когато баските паднаха с 0:2 на гости на Виляреал. Поражението остави хората на Иманол Алгуасил с 48 точки, като засега "синьо-белите“ запазват заветното 4-то място в класирането, но имат само три пункта аванс спрямо Бетис. Зубименди и Зубелдия са наказани, а с травми за северняците са Умар и Меркеланс.

Хетафе пък стигна до важна точка в борбата за оцеляване, този при визитата си на Атлетик Билбао за крайното 0:0. Клубът от покрайнините на Мадрид е с 30 пункта и е на 14-то място в колоната. Арамбари е под въпрос за селекцията на Кике Санчес Флорес.

Прогноза: Реал Сосиедад – Хетафе 1:0


Валядолид – Майорка
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 15:00

Замесеният в битката за оцеляване отбор на Валядолид допусна втора поредна загуба и общо 15-та до момента. В предишния кръг "виолетовите“ бяха разбити на гости на Реал Мадрид с 0:6. Поражението остави кастилския клуб с 28 пункта, като Валядолид е на 16-то място и е само с точка аванс спрямо първия от отборите под чертата. Мачис пропуска срещата за Валядолид.

Майорка няма победа вече в пет последователни мача в Ла Лига, като в предишния кръг "пиратите“ не успяха да спечелят в трето поредно домакинство. Този път играчите на Хавиер Агире направиха 0:0 у дома с Осасуна. Отборът от Балеарските острови е 12-ти и има 33 точки. Ариас, Баба и Гонсалес са наказани, а с травми са Вальен и Аугустинсон.

Прогноза: Валядолид – Майорка 1:1


Бетис – Кадис
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 17:15

Серията от шест поредни мача без загуба за Бетис приключи в предишния кръг, когато "зелено-белите“ отстъпиха с 0:1 на гости на Атлетико Мадрид. Поражението удари по амбициите на предвождания от Мануел Пелегрини отбор за място в Топ 4, като засега андалусци имат 45 точки и са 5-ти в подреждането. Фекир е аут за Бетис.

След три поредни равенства Кадис допусна загуба. Преди седмица южняците отстъпиха с 0:2 у дома от Севиля. Поражението остави "лос амарийос“ с 28 точки, като Кадис е 15-ти, но не може да си позволи отпускане, тъй като зоната на изпадащите е на дистанция от едва една точка. Ледесма и Карселен са наказани, а Ескаланте и Окампо са контузени.

Прогноза: Бетис – Кадис 2:1


Алмерия – Валенсия
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 19:30

Алмерия няма победа вече в четири поредни мача. В последния от тях южняците завършиха 2:2 на гости на коравия Селта. Въпреки спечелената точка, селекцията на Жоан Франсеск остава под чертата и е на предпоследното 19-то място с актив от 27 пункта. Успокоителното за Алмерия е, че засега спасението е на дистанция от една точка. Акиеме и Билал Туре са с контузии.

Валенсия също е замесен в борбата за оцеляване. "Прилепите“ се намират на спасителното 17-то място, като също са с 27 точки, но се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Еспаньол и предстоящия съперник. В предишния кръг "лос че“ стигна до 1:1 при домакинството си на Райо Валекано. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Алмерия – Валенсия 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
378