Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион

Майорка - Осасуна
Дата: 31.03.2023 г.
Час: 22:00

Майорка инкасира 12-та загуба до момента и шеста поред при гостуване, след като в предишния кръг "пиратите“ отстъпиха с 0:1 на гости на Бетис. Поражението остави клуба от Балеарските острови с 32 точки, като играчите на Хавиер Агире са 12-ти в подреждането. Добрите новини за домакините са, че няма отсъстващи играчи.

Осасуна допусна второ последователно поражение, отстъпвайки преди паузата за националните отбори с 0:3 у дома от Виляреал. Селекцията на Хагоба Арасате е 9-та позиция и има 34 пункта. Брашанац е наказан за гостите.

Прогноза: Майорка - Осасуна 0:0


Жирона - Еспаньол
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 15:00

Новакът Жирона се спаси от това да допусне трета поредна загуба и в последния си мач от Ла Лига каталунците стигнаха до 2:2 на гости на коравия Райо Валекано. След това реми северняците имат 31 точки и са на 12-то място в колоната. Касалс, Гарсия, Коуто и Кебе са с травми.

Еспаньол инкасира трета поредна загуба и общо 11-та от началото на сезона. В предишния кръг "папагалчетата“ паднаха с 1:3 от Селта. След това поражение каталунците са на спасителното 17-то място и имат 27 пункта, като са само на точка от първия от отборите под чертата. Кабрера е наказан, а Баре и Педроса са с травми.

Прогноза: Жирона - Еспаньол 2:1


Атлетик Билбао - Хетафе
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 17:15

Преди паузата за европейските квалификации съставът на Атлетик Билбао успя да прекъсне негативната серия от четири поредни мача без успех, в която баските инкасираха три поражения. В последния си мач от Ла Лига "лъвовете“ се наложиха с 3:1 на гости на Валядолид. Така играчите на Ернесто Валверде събраха 36 точки и са 7-ми в класирането. Лекуе, Симон и Ерера са контузени за Атлетик.

Хетафе продължава да се бори здраво за мястото си в елитната дивизия. В предишния кръг хората на Кике Санчес Флорес постигнаха трети пореден успех пред собствена публика, като този път отборът от покрайнините на Мадрид се наложи с 2:0 над Севиля. Хетафе има 29 точки и е 13-ти в подреждането. Алварес е наказан, а Арамбари и Амави са под въпрос.

Прогноза: Атлетик Билбао - Хетафе 2:1


Кадис - Севиля
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 19:30

Кадис записа трето последователно равенство, като във второ поред южняците допускат гол дълбоко в добавеното време, лишавайки се тъй важни победи в битката за оцеляване. Този път "лос амарийос“ поделиха точките на гости на Алмерия за крайното 1:1. След новото реми Кадис има 28 пункта и е 15-ти в колоната, като е на дистанция от едва две точки от зоната на изпадащите. Ледесма и Валенсия са наказани, а с травми са Алкарас, Окампо, Кала и Салдуа.

Елитният статут на един от най-силните испански отбори - Севиля, е поставен на карта. За всеобща изненада, настоящият сезон е истински кошмар за андалусци. След 26 изиграни мача южняците се намират на две точки от зоната на изпадащите, заемайки към момента 14-то място в колоната. В предишния кръг Севиля допусна загуба с 0:2 на гости на Хетафе, като поражението коства и треньорския пост на Хорхе Сампаоли. Сега начело на "рохибланкос“ застана Хосе Мендилбар, чийто договор е до края на настоящата кампания. Фернандо е наказан, а Ламела, Рекик и Маркао са с контузии.

Прогноза: Кадис - Севиля 2:3


Селта Виго - Алмерия
Дата: 02.04.2023 г.
Час: 15:00

Селта е без загуба вече в пет последователни кръга, като в предишния "небесносините“ записаха трети успех за тази поредица от двубои и втори поред. В него галисийци се наложиха с 3:1 на гости на Еспаньол. Селта вече е с 34 точки и е 10-ти в таблицата. Марчесин е аут за домакините.

Борещият се за оцеляване новак Алмерия се спаси от трета поредна загуба след гол в добавеното време у дома срещу Кадис за крайното 1:1. Въпреки спечелената точка, южняците остават под чертата, като са на предпоследното 19-то място с актив от 26 точки. Едуарас и Акиеме са наказани, а Туре е контузен.

Прогноза: Селта Виго - Алмерия 3:2


Виляреал - Реал Сосиедад
Дата: 02.04.2023 г.
Час: 19:30

Виляреал няма загуба вече в четири поредни мача, като за този период "жълтата подводница“ постигна три успеха. Преди паузата в първенството играчите на Кике Сетиен сразиха с 3:0 като гости Осасуна. Виляреал събра 41 точки и все още е на 6-то място в подреждането. Коклен е аут за домакините.

Запътилият се към Шампионската лига отбор на Реал Сосиедад прекъсна серията от четири поредни мача без победа и в предишния кръг баските очаквано сразиха с 2:0 у дома последния Елче. Селекцията на Иманол Алгуасил запазва 4-ото си място, като има 48 точки. Елустондо и Меркеланс са с травми за Реал.

Прогноза: Виляреал - Реал Сосиедад 1:1


Валенсия - Райо Валекано
Дата: 03.04.2023 г.
Час: 22:00

Валенсия допусна 14-та загуба от началото на сезона и седма за последните си 10 мача в първенството. Този път "прилепите“ бяха надиграни на гости на Атлетико Мадрид за крайното 0:3. След поражението играчите на Рубен Бараха остават под чертата, като са на 18-то място и имат 26 точки. Латоре и Доменех са контузени, а Паулища е под въпрос.

Райо Валекано е без победа в Примера вече в шести пореден двубой, като за този период "пчелите“ записаха четири равенства и две загуби. В предишния кръг столичани направиха 2:2 у дома с Жирона и така отново не успяха да се доближат до местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. Райо е на 8-ма позиция и има 36 точки. Всички играчи на гостите са на линия.

Прогноза: Валенсия - Райо Валекано 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
351