Късен гол носи победата на Барса в Ел Класико


FUTBOL-TV

Късен гол носи победата на Барса в Ел Класико

Барселона се наложи над Реал Мадрид с 2:1 в Ел Класико от 26-ия кръг на Ла Лига. На "Камп Ноу" пред 95 000 зрители, двата отбора се "захапаха" още от самото начало. Бензема и Левандовски създадоха първите интересни положения след едва 3 минути игра.

Роналд Араухо си отбеляза автогол в 9-ата минута и така гостите поведоха. Винисиус Жуниор центрира, но уругваецът неволно отклони топката във вратата на Тер Стеген. Футболистите на Чави изпуснаха няколко добри положения. "Блаугранас" изравниха в последната минута на първото полувреме чрез Сержи Роберто. Той насочи топката в мрежата на Куртоа след разбъркване и два неуспешни опита на Рафиня да застраши вратата на Реал - 1:1.

 След час игра  Роберт Левандовски нанесе изстрел, който мина на сантиметри от целта след рикошет. При последвалия корнер пък Френки де Йонг пробва изстрел от трудна позиция, който мина встрани от целта. 

В 62-рата Карло Анчелоти пусна в игра Ферлан Менди и Родриго. Само секунди по-късно бразилецът можеше да отбележи след грешка на Бускетс. В 66-ата минута Роберт Левандовски опита странична ножица, а акробатичното му изпълнение мина недалеч от вратата на Тибо Куртоа. 

В 81-ата минута "Камп Ноу" изтръпна, след като Асенсио насочи топката в мрежата. Оказа се обаче, че нападателят на Реал е бил в засада и голът не беше зачетен.

В добавеното време Левандовски с петичка изведе Балде. Той нахлу в наказателното поле на Реал и прати остро подаване, което стигна до Франк Кесие на далечната греда. Той не сбърка и прати топката в опразнената врата на Реал Мадрид, оформяйки крайния резултат. 

  Сподели
466