Атлетико с класика срещу Валенсия


FUTBOL-TV

Атлетико с класика срещу Валенсия

Атлетико Мадрид не остави никакви шансове на Валенсия в мача помежду им от 26-ия кръг на Ла Лига. Дюшекчиите постигнаха класическа победа с 3:0 и стоят стабилно на третото място в класирането.

Двубоят започна с домакински натиск. В 20-ата минута Гиорги Мамардашвили трябваше да се справя с опасен удар на Мемфис Депай. Три минути по-късно Маркос Йоренте подаде към Антоан Гризман. Французинът успя да се освободи от двама защитници и с прецизен удар вкара за 1:0. 

Малко по-късно попадение на Уго Дуро за "прилепите" беше отменено след намесата на ВАР. Положението обаче бе спорно.

В 49-ата минута Родриго де Пол пусна към Ферейра Караско в наказателното поле, а белгиецът с удар в десния ъгъл удвои аванса на своите. Крайният резултат оформи Льомар, който засече подаване на Алваро Мората в наказателното поле. 

Отборът на Диего Симеоне е в страхотна форма и няма загуба в последните си 8 шампионатни двубоя, като спечели шест от тях.

Мадридчани вече имат 51 точки, но и мач повече от четвъртия Реал Сосиедад, който е с 45 точки. Валенсия се намира непосредствено над зоната на изпадащите, но може да се озове под нея, ако Хетафе не загуби от Севиля утре.

  Сподели
223