Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион

Валядолид - Атлетик Билбао
Дата: 17.03.2023 г.
Час: 22:00

Гол в 96-ата минута лиши новака Валядолид от успех на гости на опашкаря Елче за крайното 1:1. "Виолетовите“ водеха буквално през целия мач, след като откриха в самото начало, но в крайна сметка трябваше да се задоволят само с точка. В момента кастилци имат общо 28 пункта и са 14-ти, но са само на две точки от опасната зона. Кеведо и Хонгла са наказани, а с контузии са Амалах и Масип.

Атлетик Билбао допусна трета загуба за последните си пет мача и общо 10-та до момента. В предишния кръг баските отстъпиха с 0:1 у дома от лидера Барселона, като "лъвовете“ имаха претенции за неправилно отменен техен гол в заключителните минути на срещата. Селекцията на Ернесто Валверде е на 9-то място и е с 33 точки. Симон и Лекуе са аут.

Прогноза: Валядолид - Атлетик Билбао 0:1


Алмерия - Кадис
Дата: 18.03.2023 г.
Час: 15:00

Въпреки че поведе в самото начало на гостуването си на Севиля, Алмерия допусна обрат за крайното 1:2. Загубата е втора поред за южняците и общо 14-та до момента. Така "рохибланкос“ остават под чертата, като се намират на предпоследното 19-то място в колоната и са с 25 точки. Акиемене е наказан за домакините.

Кадис записа второ поредно равенство. В предишния кръг андалусци завършиха 2:2 у дома с Хетафе, който е един от основните конкуренти в битката за оцеляване. "Лос амарийос“ на два пъти повеждаха в резултата, но не успяха да запазят преднината си, като допуснаха изравнителен гол в 16-ата минута на добавеното време от дузпа. Кадис е 16-ти и има 27 пункта. Фали и Валенсия са наказани, а с травми са Окампо и Салдуа.

Прогноза: Алмерия - Кадис 1:1


Райо Валекано - Жирона
Дата: 18.03.2023 г.
Час: 17:15

Райо Валекано няма победа в Примера вече в пет последователни кръга, като в последния от тях столичани отстъпиха с 0:3 на гости на Селта. "Пчелите“ остават с 35 точки, като са 7-ми в подреждането. Отсъстващ за домакините е Балиу.

Новакът Жирона допусна втора поредна загуба и общо 11-та до момента. Преди по-малко от седмица каталунците отстъпиха с 0:1 у дома от Атлетико Мадрид. Тимът от едноименния град е 12-ти и има 30 точи. Ерера и Коуто продължават да са извън сметките на Жирона.

Прогноза: Райо Валекано - Жирона 2:1


Еспаньол - Селта Виго
Дата: 18.03.2023 г.
Час: 19:30

Еспаньол инкасира втора последователна загуба далеч от дома. В предишния кръг "папагалчетата“ очаквано отстъпиха с 1:3 на гости на все още действащия шампион Реал Мадрид и то след обрат. Каталунците са 15-ти и имат 27 точки, като са само на две от зоната на изпадащите.

Селта пък постигна втора поредна домакинска победа, надигравайки Райо Валекано, като и този път "небесносините“ спечелиха пред своите фенове с 3:0. Така галисийци събраха 31 точки и вече са 11-ти в таблицата. Родригес е наказан, а Мингеса и Марчесин са контузени.

Прогноза: Еспаньол - Селта Виго 1:1


Бетис - Майорка
Дата: 19.03.2023 г.
Час: 15:00

Борещият се за място в Топ 4 отбор на Бетис записа второ поредно равенство в Ла Лига и вече в пет последователни кръга "зелено-белите“ са без загуба. Преди седмица възпитаниците на Мануел Пелегрини завършиха 1:1 на гости на Виляреал. Бетис все още е на 5-то място в колоната и е с 42 точки. Луис Енрике е наказан, а Фекир е аут до края на сезона.

Майорка записа първо равенство от 12 кръга насам. В последния си мач от Примера "пиратите“ поделиха точките у дома срещу устремилия се към Шампионската лига отбор на Реал Сосиедад за крайното 1:1. След ремито хората на Хавиер Агире имат 32 пункта и са 10-ти.

Прогноза: Бетис - Майорка 3:2


Осасуна - Виляреал
Дата: 19.03.2023 г.
Час: 17:15

Осасуна допусна девета загуба от началото на сезона, като поражението не позволи на играчите на Хагоба Арасате да се доближат до зона "Европа“. В предишния кръг северняците отстъпиха с 0:1 на гости на борещия се за спасение отбор на Валенсия. Така Осасуна остава с 34 точки и е на 8-мо място в подреждането. Ороз е наказан, а Пеня е под въпрос.

Виляреал също се е устремил към местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг "жълтата подводница“ не успя да запише трета поредна победа, след като завърши 1:1 у дома с Бетис. Хората на Кике Сетиен са 6-ти и имат 34 точки. Баена е с наказание, а Коклен продължава да е контузен.

Прогноза: Осасуна - Виляреал 2:2


Реал Сосиедад - Елче
Дата: 19.03.2023 г.
Час: 17:15

Амбициозният тим на Реал Сосиедад записа четвърти пореден двубой без победа в Примера. В предишния кръг баските завършиха 1:1 на гости на Майорка. Въпреки тази серия, играчите на Иманол Алгуасил все още са в зона "Шампионска лига“, като са на 4-то място в класирането и имат 45 точки. Мерино е наказан, а Елустондо и Умар са контузени.

Опашкарят Елче не загуби във втори последователен мач. Този път почти сигурният изпадащ стигна до домакинско 1:1 срещу Валядолид и то след изравнително попадение дълбоко в добавеното време. Елче остава на последното 20-то място и е с 13 точки. Мила и Коладо пропускат визитата на север.

Прогноза: Реал Сосиедад - Елче 4:0


Хетафе - Севиля
Дата: 19.03.2023 г.
Час: 19:30

Гол от дузпа в 16-ата минута на добавеното време донесе скъпоценна точка на Хетафе в борбата за оцеляване. Играчите на Кике Санчес Флорес завършиха 2:2 на гости на Кадис, който също е замесен в битката за спасение. Хетафе все още е под чертата, като е на 18-та позиция с 26 точки, с колкото е и Валенсия, който обаче е с по-добра голова разлика. Дуарте и Алдерете са с наказания, а с травми са Арамбари и Амави.

Елитният статут на един от най-силните испански отбори - Севиля, е поставен на карта. За всеобща изненада, настоящият сезон е истински кошмар за андалусци. След 25 изиграни мача южняците се намират на две точки от зоната на изпадащите, заемайки към момента 13-то място в колоната. В предишния кръг хората на Хорхе Сампаоли стигнаха до измъчен обрат у дома с 2:1 над предпоследния Алмерия. Рекик, Гомес и Маркао са аут.

Прогноза: Хетафе - Севиля 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
381