ПСЖ спира преговорите с Меси и Рамос


Н. Гавазов

 ПСЖ спира преговорите с Меси и Рамос

ПСЖ ще изчака до края на сезона, за да поднови преговорите за удължаване на договорите на нападателя Лионел Меси и защитника Серхио Рамос. Това съобщава L'Équipe.

В лагера на ПСЖ многократно са говорили за решимостта да задържат Меси, от когото се интересуват клубовете от МЛС и Близкия изток. Бъдещето на Рамос в Париж изглежда по-малко сигурно, с пристигането на Милан Шкриняр. Като цяло обаче ситуацията се усложни още повече заради заплахата от нови санкции срещу френския гранд, който не се вписва в правилата на финансовия феърплей (ФФП).

Клубът наскоро отчете 400 милиона евро годишна загуба и ще се стреми да намали разходите за заплати през следващите седмици, така че Меси и Рамос (и двамата или един от тях) могат да станат жертва на новата икономическа политика. Преговорите с тях продължават в неформална обстановка, но нови договори могат да бъдат подписани само след приемането на кардинални решения за преструктуриране на състава и финансите.

По-рано френските медии вече съобщиха за намерението на ПСЖ да се отърве от петима играчи, за да спази ФФП, сега този списък е попълнен с нови потенциални кандидати за напускане.

  Сподели
517