Реал с обрат срещу Еспаньол


FUTBOL-TV

Реал с обрат срещу Еспаньол

Реал Мадрид съкрати преднината на Барселона преди мача на каталонците от 25-ия кръг, след като у дома се наложи с 3:1 над Еспаньол. Така Барса остава на върха с 62 точки и гостуване на Атлетик Билбао утре вечер. Реал Мадрид e с 56 на 2-ата позиция.

Първото положение в срещата беше за домакините, но след това Еспаньол създаде доста проблеми за Тибо Куртоа на вратата на Белия балет. И в 8-ата минута те откриха резултата с красиво изпълнение на Хоселу, който засече от въздуха подаване на Рубен Санчес. Домакините опитаха да отвърнат на агресията, но не се получи това, което беше замислил Анчелоти в тези минути. В 16-ата минута едва не стана 0:2, след като Хосе Грагера можеше да прати топката във вратата заради грешка на Тибо Куртоа.

В 22-ата минута обаче индивидуалната класа на Винисиус Жуниор осигури изравняването. Той пое топката, премина през няколко бранители на гостите и простреля Пачеко за 1:1. Още преди почивката обаче Реал обърна развоя на мача, а видно беше как попадението на Винисиус им даде импулс. След центриране от ъглов удар топката беше отбита и попадна у Чуамени, който втори път даде в наказателното поле и там Едер Милитао направи обрата пълен.

Реал Мадрид демонстрира спокойствие през второто полувреме и уверено контролираше събитията на терена. Родриго можеше да вкара трети гол, но в началните минути на частта удари горната греда. В добавеното време след подаване от страни на Начо Фернандес топката стигна до Марко Асенсио и той оформи крайното 3:1.

  Сподели
203