Барса ще увеличи преднината си след победа над Алмерия


Н. Гавазов

Барса ще увеличи преднината си след победа над Алмерия

Алмерия - Барселона

Стадион: "Хуегос Медитеранеос", Алмерия

Дата: 26.02.2023 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Мигел Ортис

Барселона ще гостува на Алмерия в мач от 23-я кръг на Примера дивисион, опитвайки се да запише осми пореден успех в Ла Лига. Това ще стане на терена на отбор, който се бори за своето оцеляване. Същевременно днешната среща идва на фона на вчерашното препъване на Реал Мадрид срещу Атлетико, което дава възможност на каталунците да увеличат преднината си на върха. Ще го направят ли хората на Шави или ще "проявят" благородство и ще позволят на своя съперник да измъкне нещо? Това ще стане ясно през тази топла андалуска вечер, когато "рохибланкосите" ще се опитат да запишат първа победа срещу именития си съперник.

Алмерия си осигури завръщане в Ла Лига след като спечели Сегунда дивисион през миналия сезон и хората на Руби ще се опитат да направят последователни кампании на това ниво за първи път от 2015 г. Андалусците спечелиха 22 точки от първите си 22 мача за сезона, което ги остави на 19-та позиция в таблицата, изравнени по точки с 18-ия Хетафе и на един пункт от спасителния бряг. Алмерия загуби само един от шестте си мача в лигата между 9 ноември и 27 януари, но "рохибланкосите"  бяха победени във всеки от последните си три срещи, губейки от Райо Валекано, Реал Бетис и Хирона. През миналата седмица отборът на Руби претърпя поражение с 6:2 от Хирона и сега тимът е изправен пред последователни домакински мачове срещу Барселона и Виляреал, преди да отпътува за Севиля в средата на следващия месец. Формата на Алмерия у дома вероятно ще бъде от решаващо значение в борбата за оцеляване и всъщност отборът има осмия най-добър резултат пред собствените си фенове този сезон, като взе 19 точки от 11 мача, което е с една точка повече от Атлетико Мадрид на Уанда Метрополитано".

Междувременно Барселона ще влезе в мача след загуба с 2:1 от Манчестър Юнайтед в реванша от елиминационния кръг на Лига Европа в четвъртък вечер, което доведе до отпадането на каталунците от турнира. Роберт Левандовски изведе напред отбора на Шави на "Олд Трафорд", но Фред изравни резултата в началото на второто полувреме, преди Антони да донесе успеха за "червените дяволи". Отбелязваме, че това бе първата загуба на Барселона в който и да е турнир след 0:3 от Байерн Мюнхен в края на октомври.

Така каталунският отбор сега се бори на два фронта, като първият мач от полуфинала за Купата на Краля срещу Реал Мадрид на "Бернабеу" е насрочен за 2 март. Барселона също така е в отлична позиция в Ла Лига, като събра 59 точки от своите 22 мача, което ги остави на седем точки пред втория Реал Мадрид на върха на таблицата. Тази разлика, която бе осем пункта преди кръга, може да нарасне на впечатляващите 10 при днешен успех на Барселона. И това е много вероятно да се случи, след като отборът на Шави спечели всеки от последните си седем мача в лигата, включително успеха с 2:0 над Кадис миналия уикенд, като за последно отборът загуби точки в лигата срещу Еспаньол в края на декември.

Междувременно "блаугранас" спечели всеки от последните си седем мача в Ла Лига срещу Алмерия, включително победата с 2:0, когато двата отбора за последен път се сблъскаха на "Камп Ноу" през ноември.

Домакините са без Мелеро. Гостите не могат да разчитат на Дембеле и Педри, които имат проблеми от по-рано. Фати отпадна заради травма на тренировка в петък. Добрата новина е завръщането на Гави.

Много е вероятно Шави да извърши някои ротации на състава заради срещата с Реал Мадрид в четвъртък, но едно трябва е ясно - промените  няма да направят каталунците по-слаби, нито по-малко мотивирани. Очакванията са, че гостите ще доминират, ще спечелят мача и ще увеличат преднината си пред Реал Мадрид.

Прогноза: Алмерия - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Кристенсен
Гарсия
Алба
Де Йонг
Кеси
Гави
Рафиня
Левандовски
Торес
Суарес
Рамказани
Робертоне
Коста
Саму
Егуерес
Екиеме
Бабич
Ели
Чуми
   
Фернандо
 
Алмерия (Руби)

Обоснована прогноза: Алмерия - Барселона 0:2

  Сподели
322