Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион

Елче - Бетис
Дата: 24.02.2023 г.
Час: 22:00

Едва ли вече има някой, който да вярва, че Елче ще успее да се спаси и да избегне отпадането в долната дивизия след края на сезона. След 22 кръга тимът от едноименния град е едва с 9 точки на сметката си и е на последното 20-то място. В последния си мач от Ла Лига "зелено-белите“ инкасираха 15-та загуба, отстъпвайки с 0:1 от Еспаньол след допуснат гол в добавеното време. Кармона е наказан, а Мила и Коладо са контузени.

Бетис пък продължава борбата за място топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг възпитаниците на Мануел Пелегрини записаха втора поредна победа и общо 11-та до момента. Този път "вердибланкос“ се наложиха с 2:1 у дома над новака Валядолид. Бетис все още е на 5-то място, като има 37 точки и е на четири от Атлетико Мадрид. Родригес е наказан, а с травми за гостите са Иглесиас и Санчес.

Прогноза: Елче - Бетис 0:2


Еспаньол - Майорка
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 15:00

Гол дълбоко в добавеното време донесе пети успех в актива на Еспаньол. Преди седмица каталунците спечелиха трудно на гости на слабака Елче с минималното 1:0. "Папагалчетата“ са 13-ти и имат 24 точки, но са само на два пункта от първия от отборите под чертата. Монтес и Хоселу са аут за Еспаньол.

Майорка продължава да редува силни изяви у дома с посредствени при гостувания. В предишния кръг клубът от Балеарските острови се наложи с 4:2 пред собствена публика над Виляреал, а това беше пети последователен домакински успех за хората на Хавиер Агире. "Пиратите“ са 8-ми и имат 31 точки. За гостите няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Еспаньол - Майорка 1:1


Кадис - Райо Валекано
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 17:15

Борещият се за оцеляване тим на Кадис допусна трета последователна загуба далеч от дома. В последния си мач от Примера андалусци очаквано отстъпиха с 0:2 на гости на лидера Барселона. Кадис остава в опасната зона, като е с 22 точки, колкото имат Хетафе и Алмерия, чиито показатели обаче са по-добри от тези на "лос амарийос“. Негредо е под въпрос за домакините.

Райо Валекано направи второ поредно равенство с резултат 1:1. В предишния кръг "пчелите“ поделиха точките при домакинството им на Севиля. Столичани са с 34 пункта и засега са на 6-та позиция в таблицата. Всички в състава на Райо са на линия.

Прогноза: Кадис - Райо Валекано 1:2


Валенсия - Реал Сосиедад
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 22:00

Кризата във Валенсия се разраства и в предишния кръг "прилепите“ инкасираха пета поредна загуба и общо осма за последните 10 мача в Примера. "Лос че“ отстъпиха с 0:1 на гости на Хетафе в дебюта на клубната легенда Рубен Бараха начело на тима, като Валенсия остава под чертата и е на предпоследното 19-то място със своите 20 пункта. Ветеранът Кавани е аут.

Автогол в 93-ата минута лиши Реал Сосиедад от домакински успех над Селта и двубоят завърши 1:1. С добавената точка баските са с 43 пункта и запазват 3-ото си място във временното класиране. До последно под въпрос ще са Давид Силва, Горосабел и Пачеко. Елустондо е контузен.

Прогноза: Валенсия - Реал Сосиедад 1:2


Атлетик Билбао - Жирона
Дата: 26.02.2023 г.
Час: 15:00

Атлетик Билбао продължава да изпитва сериозни затруднения при гостуването си на Атлетико Мадрид и баските отново загубиха в столицата - този път с резултат 0:1. Поражението остави "лъвовете“ с 32 точки са на 7-мо място в подреждането. Вивиан е наказан, а Андер Ерера е контузен.

Новакът Жирона постигна втори пореден домакински успех и общо 7-ма победа на сметката си до момента. В предишния кръг каталунците разбиха с 6:2 у дома друг от новаците - Алмерия. Жирона е 11-ти и има 27 пункта. Ерера и Коуто са аут.

Прогноза: Атлетик Билбао - Жирона 2:0


Селта Виго - Валядолид
Дата: 26.02.2023 г.
Час: 17:15

Автогол в 93-ата минута донесе точка на Селта при гостуването на тима на коравия Реал Сосиедад за крайното 1:1. "Небесносините“ имат 24 пункта, като заемат 14-то място в подреждането, но галисийци не могат да си позволят отпускане, тъй като зоната на изпадащите е на дистанция от едва две точки. Тапия е с наказание, а Марчесин е контузен за домакините.

Серията от три поредни мача без загуба за новака Валядолид приключи в предишния кръг, когато кастилци отстъпиха с 1:2 на гости на Бетис. Поражението остави "виолетовите“ с 24 точки, а клубът от едноименния град е на 15-та позиция в таблицата. Кенеди е аут.

Прогноза: Селта Виго - Валядолид 1:0


Севиля - Осасуна
Дата: 26.02.2023 г.
Час: 22:00

Посредствените изяви на Севиля далеч от дома продължиха и в предишния кръг в Ла Лига, когато андалусци записаха шесто последователно гостуване без победа. Този път селекцията на Хорхе Сампаоли завърши 1:1 срещу Райо Валекано. "Рохибланкос“ са 12-ти и имат 25 точки. Рекик, Гомес и Маркао все още са в лазарета на домакините.

Осасуна се представяше на ниво през първата половина на кампанията, но през втория полусезон северняците изпитват затруднения. Преди седмица играчите на Хагоба Арасате направиха пети пореден мач без победа, като този път Осасуна отстъпи с 0:2 у дома от все още действащия шампион Реал Мадрид. Клубът от Памплона е 10-ти и има 30 точки. Видал и Пеня са под въпрос за Осасуна.

Прогноза: Севиля - Осасуна 2:1


Виляреал - Хетафе
Дата: 27.02.2023 г.
Час: 22:00

Виляреал допусна четвърта поредна загуба в Ла Лига, като този път "жълтата подводница“ падна с 2:4 на гости на Майорка. Поражението отдалечи селекцията на Кике Сетиен от зона "Европа“, като Виляреал е 9-ти и е с 31 точки. Тригерос е наказан, а с травми за домакините са Коклен и Ло Селсо.

След шест поредни мача без победа Хетафе записа изключително ценен успех в битката за оцеляване и то срещу пряк конкурент. Преди седмица възпитаниците на Кике Санчес Флорес се наложиха с 1:0 у дома над Валенсия. Хетафе е на 16-то място и е с 22 точки, с колкото са Алмерия и Кадис, но показателите на столичани са по-добри. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Виляреал - Хетафе 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
515