Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион

Жирона - Алмерия
Дата: 17.02.2023 г.
Час: 22:00

Новакът Жирона записа трета загуба за последните си пет мача в Ла Лига и втора поред далеч от дома. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 0:2 на гости на Кадис. Поражението остави тима от едноименния град с 24 точки, като Жирона е 11-ти. Гутиерес е наказан, а с контузии са Ерера и Коуто.

Друг от новаците - Алмерия, също загуби своя двубой, само че у дома за крайното 2:3 от Бетис. Южняците на два пъти наваксваха изоставане, но в крайна сметка отстъпиха. Алмерия е с 22 пункта и е на 15-та позиция в таблицата, като е на две точки от опасната зона. За гостите няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Жирона - Алмерия 1:0


Реал Сосиедад - Селта Виго
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 15:00

След два поредни мача без успех амбициозният тим на Реал Сосиедад се върна обратно към победите. В предишния кръг баските се наложиха с 3:2 на гости на Еспаньол. Възпитаниците на Иманол Алгуасил вече са с 42 точки, като запазват заеманото 3-то място в подреждането. В лазарета на домакините все още са Силва, Елустондо, Пачеко и Горосабел.

Серията от две последователни победи за Селта приключи преди седмица, когато "небесносините“ отстъпиха с 0:1 у дома от Атлетико Мадрид. Галисийци остават с 23 точки и са 14-ти. Марчесин е аут за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад - Селта Виго 2:1


Бетис - Валядолид
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 17:15

Бетис прекъсна негативната серия от две поредни загуби и спечели последния си мач в Примера. В него "зелено-белите“ се наложиха на гости на новака Алмерия с 3:2. Така играчите на Мануел Пелегрини продължават борбата за място в Топ 4, като анадалусци са 5-ти и имат 34 точки. За домакините няма отсъстващи играчи.

След две поредни победи новакът Валядолид направи 0:0 преди седмица у дома срещу Осасуна. Кастилци са 13-ти и са с 24 пункта. Кенеди е единственият липсващ за "виолетовите“.

Прогноза: Бетис - Валядолид 2:0


Майорка - Виляреал
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 19:30

Майорка продължава да редува силни изяви у дома с лоши при гостувания. В предишния кръг "пиратите“ отстъпиха с 0:2 във визитата си на Севиля, инкасирайки четвърта последователна загуба далеч от дома. Клубът от Балеарските острови е 10-ти и има 28 точки. Всички играчи на Майорка са на разположение на треньор Хавиер Агире.

Виляреал допусна трета поредна загуба в Ла Лига, като този път "жълтата подводница“ падна с 0:1 у дома от лидера Барселона. Поражението отдалечи селекцията на Кике Сетиен от зона "Европа“, като Виляреал е 8-ми и е с 31 точки. Морено е наказан, Коклен е с контузия, а Педраса и Ло Селсо са под въпрос.

Прогноза: Майорка - Виляреал 1:1


Елче - Еспаньол
Дата: 19.02.2023 г.
Час: 15:00

Елче записа първа победа за сезона едва в 20-я кръг на Ла Лига. Това се случи преди две седмици, когато "зелено-белите“ сразиха с 3:1 Виляреал. Въпреки това, Елче остава здраво закотвен на последното 20-то място в колоната и е с 9 точки, като е на цели 11 от спасението. През седмицата Елче загуби с 0:4 на гости на световния клубен шампион Реал Мадрид. Мила и Коладо са аут.

Еспаньол допусна втора загуба за последните си пет мача в Примера. Този път "папагалчетата“ паднаха с 2:3 у дома от Реал Сосиедад. Каталунците се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място, с 21 точки. Кабрера е наказан, а с травми са Монтес и Хоселу.

Прогноза: Елче - Еспаньол 1:2


Райо Валекано - Севиля
Дата: 19.02.2023 г.
Час: 17:15

Устремилият се към място в европейските клубни турнири отбор на Райо Валекано не успя да запише трета поредна победа в първенството, след като в предишния кръг столичани направиха донякъде изненадващо равенство на гости на Хетафе за крайното 1:1. "Пчелите“ имат 33 точки и са на 6-то място в подреждането. Всички в Райо са здрави за предстоящия двубой.

Първата половина на сезона беше кошмарна за Севиля, но в последните няколко кръг "рохибланкос“ вече набират скорост. Преди седмица играчите на Хорхе Сампаоли записаха четвърта победа за последните си шест мача в Ла Лига, надигравайки с 2:0 у дома Майорка. Андалусци са 12-ти и имат 24 точки. Гудел и Жордан са наказани, а Рекик и Гомес са с контузии.

Прогноза: Райо Валекано - Севиля 2:2


Хетафе - Валенсия
Дата: 20.02.2023 г.
Час: 22:00

Борещият се за оцеляване тим на Хетафе записа второ поредно равенство в първенството, като и този път двубоят завърши 1:1, но у дома срещу Райо Валекано. Въпреки това, възпитаниците на Кике Санчес Флорес нямат победа в шест последователни мача и се намират на предпоследното 19-то място, с 19 точки. Аленя е наказан за домакините.

Кризата във Валенсия се разраства и в предишния кръг "прилепите“ инкасираха четвърта поредна загуба и общо седма за последните 10 мача в Примера. "Лос че“ допуснаха пълен обрат у дома срещу Атлетик Билбао за крайното 1:2, като Валенсия е под чертата и е на 18-то място със своите 20 пункта. Новият треньор на тима ще е клубната легенда Рубен Бараха, който ще трябва да спаси любимия си отбор от изпадане в Сегунда. Кастийехо е наказан, а с травми са Кавани и Гонсалес.

Прогноза: Хетафе - Валенсия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
384