Барселона потопи "жълтата подводница"


Н. Гавазов

Барселона потопи

Днес, 13 февруари приключи срещата от 21-я кръг на Примера дивисион Виляреал - Барселона. Отборите се срещнаха на стадион "Керамика - Ел Мадригал" и завършиха при резултат 1:0 за гостите.

Барселона установи контрол върху играта още в самото начало, но положенията за гол пред Рейна дойдоха сякаш неволно, след грешки в защитата на домакините. Като цяло каталунците играеха с балансирано темпо и без много агресия в предни позиции, докато Виляреал напомняше за себе си много рядко, само с бързи пасове към Моралес.

Късметът на домакините изчезна в 18-та минута, когато съперникът бързо разигра на десния фланг, топката се озова в краката на Педри, а той изпрати кълбото в далечния ъгъл на вратата.

Това попадение даде увереност на играчите на Барселона, които окончателно изчистиха брака в играта си и още по-сигурно осъществяваха контрол.

Що се отнася до събитията след почивката, заслужава да се отбележи големият брой намеси на главния съдия и прекъсванията на играта, което напълно устройваше гостите. Роберт Левандовски получи няколко шанса, но полякът имаше проблеми с реализацията тази вечер.

Домакините се опитваха да измислят нещо в предни позиции, но като цяло Тер Щеген нямаше много работа.

В крайна сметка барселона постигна победа с 1:0 и увеличи преднината си пред Реал Мадрид на 11 точки.

  Сподели
331