Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион

Кадис - Жирона
Дата: 10.02.2023 г.
Час: 22:00

Кадис допусна втора поредна загуба като гост и общо девета до момента. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 1:4 от Атлетик Билбао. Така южняците остават под чертата, като заемат 18-ото място и са с 19 пункта, но поне са само на точка от първия от отборите над чертата. Негредо, Еметерио и Чуст са аут.

Добре представящият се новак Жирона успя да прекъсне серията от две поредни загуби и преди седмица каталунците сразиха с 1:0 намиращия се в криза тим на Валекнсия. Така клубът от едноименния град събра 24 точки и е на 11-то място в колоната. Стуани е наказан, а с травми са Коуто и Кебе.

Прогноза: Кадис - Жирона 1:1


Алмерия - Бетис
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 17:15

Серията от три поредни мача без загуба за новака Алмерия приключи в предишния кръг, когато южняците отстъпиха с 0:2 на гости на Райо Валекано. Андалусци остават с 22 точки и са 14-ти в подреждането. Робертоне и Баптищао са наказани.

Амбициозният Бетис инкасира втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Ла Лига. Този път "зелено-белите“ отстъпиха с 3:4 у дома от Селта в истински трилър, преминал през няколко обрата. Поражението удари по нагласите на севилци за място в Топ 4, като в момента селекцията на Мануел Пелегрини е на 7-мо място и има 31 точки. С наказания са Фекир, Фелипе и Карвальо.

Прогноза: Алмерия - Бетис 1:2


Севиля - Майорка
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 19:30

След като пое глътка въздух, записвайки две поредни победи, Севиля отново се върна към загубите. В предишния кръг "рохибланкос“ очаквано не успяха да окажат особена съпротива на лидера Барселона и отстъпиха с 0:3. Играчите на Хорхе Сампаоли са 16-ти и имат 21 пункта, като са само на две точки от опасната зона. Навас, Телес и Маркао са с контузии.

Майорка записа четвърта поредна победа пред собствена публика, като този път "пиратите“ сломиха с 1:0 все още действащия шампион Реал Мадрид. Това беше осми успех до момента за хората на Хавиер Агире, а след него клубът от Балеарските острови има 28 точки и е на 10-то място в класирането. Проблемите за Майорка са свързани с колебливите напоследък изяви при гостувания, където тимът има три последователни загуби. Коща е наказан.

Прогноза: Севиля - Майрока 2:2


Валенсия - Атлетик Билбао
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 22:00

Кризата във Валенсия започва да придобива все по-големи размери. "Прилепите“ нямат победа в шест поредни мача, в които инкасираха пет загуби и равенство. В предишния кръг "лос че“ отстъпи с 0:1 на гости на новака Жирона. Валенсия остава с 20 точки и се намира на спасителното 17-то място, непосредствено над зоната на изпадащите. Паулища и Гиламон са наказани, а Клуиверт и Гонсалес са с контузии.

Атлетик Билбао прекъсна негативната серия от три поредни поражения и успя да се наложи с 4:1 у дома над борещия се за оцеляване Кадис. Баските вече имат 29 точки и са на 8-мо място в таблицата. Берчиче е наказан, а Иняки Уилиямс и Мартинес са под въпрос.

Прогноза: Валенсия - Атлетик Билбао 1:2


Хетафе - Райо Валекано
Дата: 12.02.2023 г.
Час: 15:00

Хетафе прекъсна серията от четири поредни загуби, но отново не спечели. В последния си мач от Ла Лига тимът от покрайнините на столицата направи 1:1 на гости на Атлетико Мадрид. Играчите на Кике Санчес Флорес са на предпоследното 19-то място и са с 18 точки. Дакоман е наказан за домакините.

Райо Валекано записа втора поредна победа и общо трета за последните си пет мача в Примера. Този път "пчелите“ сразиха с 2:0 у дома новака Алмерия. Столичани са 5-ти и имат 32 точки, като са дори на три пункта от Топ 4. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Хетафе - Райо Валекано 0:1


Валядолид - Осасуна
Дата: 12.02.2023 г.
Час: 19:30

Новакът Валядолид записа втора поредна победа, която вдъхна допълнително спокойствие за "виолетовите“ в борбата им за оцеляване. И този път кастилци спечелиха с 1:0, само че на гости на представящия се отлично до момента Реал Сосиедад. Валядолид е с 23 точки и вече се изкачи на 13-то място в колоната. Кенеди е аут.

Третата поредна грешна стъпка отдалечи Осасуна от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг играчите на Хагоба Арасате завършиха 1:1 на гости на Еспаньол. Северняците са 9-ти и имат 29 точки. Езалзоли е наказан, а с травми са Уарте, Пеня и Видал.

Прогноза: Валядолид - Осасуна 0:0


Еспаньол - Реал Сосиедад
Дата: 13.02.2023 г.
Час: 22:00

Еспаньол записа девето равенство от началото на сезона. В предишния кръг каталунците поделиха точките у дома срещу Осасуна за крайното 1:1. "Папагалчетата“ са 15-ти и имат 21 точки, като са на дистанция от два пункта от опасната зона. Пиер-Габриел е наказан, а Баре е с контузия.

Запътилият се уверено към участие в Шампионската лига отбор на Реал Сосиедад допусна малко очаквано поражение в предишния кръг, когато баските отстъпиха с 0:1 у дома от новака Валядолид. Възпитаниците на Иманол Алгуасил запазват 3-ото си място във временното класиране, като са с 39 точки. В лазарета на гостите са Силва, Елустондо, Пачеко, Горосабел и Мерино.

Прогноза: Еспаньол - Реал Сосиедад 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
517