Реал мачка, Роналдо е най-великият голамайстор на Испания (видео)


В. Мухарски

Реал мачка, Роналдо е най-великият голамайстор на Испания (видео)

Реал Мадрид разгроми Алмерия с 8:1. Нападателят на мадридчани Кристиано Роналдо стана най-великият голмайстор в историята на испанския футбол, след като отбеляза своя 40-ти гол за сезона. Досегашният рекорд в голмайсторската листа на шампионата бе на легендите Телмо Сара и Уго Санчес, които имат по 38 гола. Днешните попадения на португалеца срещу Алмерия са 52-те му през сезона във всички състезания.

Португалецът даде преднина на "Белия балет" още в 4-ата минута след като Рамос с глава подаде на Роналдо, който от близо не сбърка за 1:0. След половин час игра Месут Йозил даде страхотен пас на Емануел Адебайор, който покачи на 2:0. Само 120 секунди по-късно Калу Уче върна едно попадение.

След почивката възпитаниците на Жозе Моуриньо продължиха с головете. В 48-ата минута Бензема също записа името си сред голмайсторите. Последваха още два гола Адебайор, в 52-ата и 73-ата минута, който оформи своя хеттрик. Бензема добави още едно попадение в 63-ата минута, след хубава комбинация между него Адебайор и Роналдо, завършила с гол на французина.

Така се стигна до 77-ата минута, когато звездата на "белите" Кристиано Роналдо вкара втори гол в мача и 40-ти гол за сезона. Португалската звезда се отчете и с асистенция в края на мача, CR7 подаде на Хоселу, който оформи крайното 8:1 за Реал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
132