Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион

Алмерия - Еспаньол
Дата: 27.01.2023 г.
Час: 22:00

Новакът Алмерия записа трето равенство за последните си пет мача в Примера и общо второ поред. В предишния кръг южняците стигнаха до 2:2 на гости на Валенсия, като "рохибланкос“ на два пъти трябваше да наваксват изоставане. С добавената точка Алмерия има общо 19 и е на 14-то място в класирането, но зоната на изпадащите е на дистанция от едва два пункта. Каики е под въпрос за домакините.

Отборът на Еспаньол записа втора поредна победа и вече в четири поредни мача каталунците са без допусната загуба. Този път "папагалчетата“ се наложиха с 1:0 у дома над борещия се за място в Топ 4 състав на Бетис. С победата Еспаньол събра 20 точки и се придвижи до 13-ото място в колоната. Баре и Педроса са аут за гостите.

Прогноза: Алмерия - Еспаньол 1:1


Кадис - Майорка
Дата: 28.01.2023 г.
Час: 15:00

Борещият се за оцеляване тим на Кадис допусна първа загуба за новата календарна година. Преди седмица андалусци отстъпиха в регионалния сблъсък със Севиля за крайното 0:1. Поражението остави южняците с 16 точки, като "лос амарийос“ са на предпоследното 19-то място. Гаридо, Салдуа, Хосе Мари и Кала са контузени, а Еметерио е наказан.

Силните изяви на Майорка у дома продължиха и в предишния кръг, когато "пиратите“ записаха трета поредна победа пред собствена публика. Този път клубът от Балеарските острови срази с 1:0 у дома Селта. Хората на Хавиер Агире имат 25 точки и са 10-ти в таблицата. Канг-ин е наказан.

Прогноза: Кадис - Майорка 1:1


Севиля - Елче
Дата: 28.01.2023 г.
Час: 19:30

Едва ли преди началото на сезона е имало някой, който да предполага, че след първите 18 кръга на кампанията солидният отбор на Севиля ще се бори за оцеляване. "Рохибланкос“ бяха считани като сигурен участник в Топ 4, но ето че към момента южняците са на 15-то място и са на точка от първия от отборите под чертата. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли са с 18 пункта, като в предишния кръг Севиля се наложи трудно над Кадис с 1:0 и то след гол от дузпа минута преди края. Телес, Текатито, Маркао и Папу Гомес са контузени, а Акуня е наказан.

Елче продължава да е единственият отбор, който все още няма победа през сезона. Клубът от едноименния град е и големият фаворит за отпадане в Сегунда Дивисион. Елче успя да сложи край на лошата серия от пет последователни загуби и преди седмица се добра до второ поредно равенство, стигайки до 1:1 у дома срещу коравия Осасуна. "Зелено-белите“ са 20-ти и имат едва 6 точки на сметката си. Аламо, Коладо, Кино и Четауя са контузени.

Прогноза: Севиля - Елче 3:0


Хетафе - Бетис
Дата: 28.01.2023 г.
Час: 22:00

Хетафе продължава да е активно замесен в борбата за оцеляване. В предишния кръг играчите на Кике Санчес Флорес отстъпиха с 0:1 на гости на лидера Барселона, инкасирайки трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в Ла Лига. Поражението остави клуба от покрайнините на Мадрид със 17 точки, а Хетафе е на 16-то място в колоната и е само на точка от зоната на изпадащите. Арамбари е аут, а Мунир е под въпрос.

Бетис стъпи накриво в битката за място в Топ 4, след като преди седмица "зелено-белите“ паднаха с 0:1 на гости на Еспаньол. Играчите на Мануел Пелегрини са с 28 точки и са на 6-та позиция, но и с мач по-малко. Крус е контузен, Луис Фелипе е наказан, а Хуанми, Фекир и Хоакин са под въпрос.

Прогноза: Хетафе - Бетис 1:2


Валядолид - Валенсия
Дата: 29.01.2023 г.
Час: 15:00

Кризата в редиците на Валядолид се разраства и в предишния кръг новакът допусна пета поредна загуба и общо шеста за последните си седем мача в Ла Лига. Този път "виолетовите“ отстъпиха с 0:3 на гости от Атлетико Мадрид и така остават със 17 точки, като вече се намират под чертата, заемайки 18-то място в класирането. Ескудеро, Кенеди и Ануар са контузени, а Мончу е наказан.

Валенсия продължава да няма победа през настоящата календарна година. В предишния кръг "прилепите“ прекъснаха серията от две поредни загуби, но отново не спечелиха, завършвайки 2:2 у дома с новака Алмерия. "Лос че“ заема 12-то място и е с 20 точки. Треньорът Дженаро Гатузо не може да разчита на Доменех, Гонсалес и Кастийехо.

Прогноза: Валядолид - Валенсия 1:2


Селта Виго - Атлетик Билбао
Дата: 29.01.2023 г.
Час: 19:30

Серията от четири поредни мача без загуба за Селта приключи в предишния кръг, когато "небесносините“ отстъпиха с 0:1 на гости на Майорка. Галисийци имат 17 точки и са на спасителното 17-то място благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо Валядолид.

Атлетик Билбао няма победа през 2023 г., след като в преди седмица баските допуснаха втора поредна загуба в първенството. Този път "лъвовете“ паднаха с 0:2 у дома от действащия шампион Реал Мадрид. Поражението остави хората на Ернесто Валверде с 26 точки, а Атлетик е на 8-мо място в подреждането. Йерай е наказан за северняците.

Прогноза: Селта Виго - Атлетик Билбао 0:0


Виляреал - Райо Валекано
Дата: 30.01.2023 г.
Час: 22:00

Възходът на Виляреал продължава и в предишния кръг "жълтата подводница“ записа четвърта победа за последните си пет мача в Примера. Този път играчите на Кике Сетиен записаха особено драматичен успех у дома над новака Жирона и то след победен гол от дузпа в 11-ата минута на добавеното време. По-интересно беше, че няколко минути по-рано Виляреал пропусна първата отсъдена дузпа в тяхна полза. Така "жълтата подводница“ има 31 точки и е на 5-то място в класирането. Аут за домакините са Ло Селсо и Педраса.

Райо Валекано допусна втора поредна домакинска загуба и вече в три последователни мача на собствен терен "пчелите“ нямат победа. В предишния кръг столичани отстъпиха с 0:2 у дома от коравия Реал Сосиедад. Поражението остави Райо с 26 точки, а мадридчани са на 9-то място в колоната. Де Томас е под въпрос.

Прогноза: Виляреал - Райо Валекано 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
488