Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион

Селта Виго – Виляреал
Дата: 13.01.2023 г.
Час: 22:00

Селта прекъсна негативната серия от осем поредни мача без победа и в предишния кръг галисийци успяха да започнат с успех 2023 г., надделявайки с минималното 1:0 на гости на последния Елче. "Небесносините“ имат 16 точки и са 16-то място, като са само на точка от опасната зона.

Виляреал вече е само на точка от Топ 4, след като в последния си мач от Примера "жълтата подводница“ записа трети последователен успех. Този път играчите на Кике Сетиен сразиха с 2:1 у дома действащия шампион Реал Мадрид. Така Виляреал вече има 27 пункта на сметката си, като заема 6-та позиция в таблицата. Ло Селсо е аут за гостите.

Прогноза: Селта Виго - Виляреал 2:3


Валядолид – Райо Валекано
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 15:00

Новакът Валядолид инкасира трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг кастилци отстъпиха с 0:1 на гости на Майорка и то след гол дълбоко в добавеното време на срещата. Поражението остави "виолетовите“ със 17 точки, а Валядолид е на 15-то място. Ескудеро и Ануар са с контузии, а с наказания са Санчес и Леон.

Серия от седем поредни мача без поражение за Райо Валекано приключи преди седмица, когато "пчелите“ отстъпиха с 1:2 у дома от коравия Бетис.

Прогноза: Валядолид - Райо Валекано 0:1


Жирона – Севиля
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 17:15

Новакът Жирона няма загуба вече в шест последователни мача, като в тях каталунците записаха четири ремита и две победи. В предишния кръг клубът от едноименния град завърши 2:2 на гости на Еспаньол. Жирона е 12-ти и има 18 точки. Кебе, Рейние, Хуанпе и Ернандес са с травми, а Ромеу е наказан.

Едва ли преди началото на сезона е имало някой, който да предполага, че след първите 16 кръга на кампанията солидният отбор на Севиля ще се бори за оцеляване. "Рохибланкос“ бяха считани като сигурен участник в Топ 4, но ето че към момента южняците са на точка от опасната зона. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли са 17-ти и са с 15 пункта, като се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Кадис. В предишния кръг Севиля пое глътка въздух и записа едва трети успех до момента, надделявайки с 2:1 у дома над Хетафе. Аут за домакините са Монтиел, Кармона, Телес, Текатито, Дилейни, Маркао и Папу Гомес.

Прогноза: Жирона - Севиля 2:3


Осасуна – Майорка
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 19:30

Осасуна записа трето равенство на сметката си, след като в предишния кръг възпитаниците на Хагоба Арасате направиха 0:0 на гости на Атлетик Билбао. Клубът от Памплона е с 24 точки и засега се намира на 8-мо място в подреждането. Видал и Гарсия са аут за домакините.

Победен гол в 94-ата минута донесе шести успех за отбора на Майорка. Преди седмица "пиратите“ се наложиха с 1:0 у дома над Валядолид. Така тимът от Балеарските острови събра 22 точки и вече е на 10-то място класирането.

Прогноза: Осасуна - Майрока 1:1


Реал Сосиедад – Атлетик Билбао
Дата: 14.01.2023 г.
Час: 22:00

Реал Сосиедад се утвърди на 3-ото място в класирането, след като в предишния кръг баските постигнаха трети последователен успех в Ла Лига. Този път играчите на Иманол Алгуасил сразиха Алмерия с 2:0. "Синьо-белите“ са с 32 точки. Аут за голямото регионално дерби са Диас, Меркеланс, Фернандес и Садик.

Атлетик пък записа второ поредно нулево равенство в Примера, като преди седмица "лъвовете“ направиха 0:0 у дома с Осасуна. Селекцията на Ернесто Валверде е с 26 точки и е на 7-мо място. Отсъстващи за баското дерби са Мартинес и Капа.

Прогноза: Реал Сосиедад - Атлетик Билбао 2:2


Хетафе – Еспаньол
Дата: 15.01.2023 г.
Час: 15:00

Хетафе допусна втора поредна загуба далеч от дома и общо седма до момента. Преди седмица играчите на Кике Санчес Флорес отстъпиха с 1:2 от непостоянния до момента отбор Севиля. Клубът от покрайнините на Мадрид е със 17 точки и е на 15-то място в колоната. Арамбари е аут.

Еспаньол записа седмо равенство за последните си 10 мача в Примера. Този път каталунците поделиха точките у дома с Жирона за крайното 2:2. "Папагалчетата“ остават под чертата, като са на предпоследното 19-то място и имат 14 точки. Гомес и Соуса са наказани, а с контузии са Баре и Педроса.

Прогноза: Хетафе - Еспаньол 1:1


Кадис – Елче
Дата: 16.01.2023 г.
Час: 22:00

Кадис записа едва трета победа от началото на сезона, като всеки успех за андалусци ще е от изключително значение, предвид факта, че отборът се бори за оцеляване в Ла Лига. Преди повече от седмица "лос амарийос“ сразиха с 1:0 като гости Валенсия. Въпреки победата, Кадис остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция, с актив от 15 точки. С толкова е и Севиля, чийто показатели обаче са по-добри. Гарди, Салдуа, Хил и Кала са в лазарета на домакините.

След първите 16 кръга на кампанията Елче продължава да е единственият отбор, който все още няма победа през сезона. Клубът от едноименния град е и големият фаворит за отпадане в Сегунда Дивисион. Елче е в серия от пет последователни загуби, като последната бе у дома срещу Селта за крайното 0:1. Верду и Кина са наказани, а с контузии са Аламо, Коладо, Хосан и Четая са с травми.

Прогноза: Кадис - Елче 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
433