Барселона ще си върне първото място


Н. Гавазов

Барселона ще си върне първото място

Барселона - Еспаньол

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 31.12.2022 г.

Час: 15:00 ч.

Съдия: Антонио Матео

Мачът от 15-ия кръг на Ла Лига между Барселона - Еспаньол ще се проведе няколко часа преди края на настоящата година и ден, след победата на Реал Мадрид, която позволи на столичани да изпреварят историческия си съперник с една точка.

Старши- треньорът на Барселона Шави показа пълния си потенциал този сезон в Ла Лига. Той създаде изцяло нов отбор, който действа в обичайната за каталунците тактическа схема. Това им позволи да реализират 37 точки в 14 срещи. Особено заслужава да се похвали защитата на Барселона - само пет допуснати гола при 33 отбелязани. На домашната арена "синьо-гранатовите" се представят отлично - шест победи с едно равенство в седем мача. Имайте предвид, че хората на Шави не допуснаха нито един гол на "Камп Ноу".

Еспаньол изпадна в лоша серия, след като не успя да постигне нито една победа в последните си пет срещи. Гостите записаха три равенства и две загуби. Много зле са показателите за "папагалите" и като гости - само една победа в седем срещи. Единственият позитив за колектива на Диего Мартинес са малкото допуснати голове, които са само 9 в 14 мача.

Голмайсторът на Барселона Роберт Левандовски ще пропусне мача заради наказание. Серхи Роберто, Роналд Араухо и Франк Кеси са контузени. Гостите са без намиращите се в лазарета Адриа Педроса, Рубен САнчес, Гори и Кейди Баре, Дани Гомес

Домакините са фаворити в този двубой. Отсъствието на Левандовски ще намали атакуващата мощ на "блаугранас", но в колектива на Шави има и други футболисти, които могат да поразят вратата на тим като Еспаньол.

Прогноза: Барселона – Еспаньол 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Еспаньол (Диего Мартинес)
 
Лекомте
   
Хил
Гомес
Калеро
Оливиан
Дердер
Лосано
Соуса
Брайтвайт
Хоселу
Пуадо
Дембеле
Фати
Рафиня
Педри
Бускетс
Гави
Алба
Кунде
Кристенсен
Белерин
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Еспаньол 1:0

  Сподели
337