Гатузо обясни защо Анчелоти е най-добрият треньор


Н. Гавазов

Гатузо обясни защо Анчелоти е най-добрият треньор

Мениджърът на Валенсия Дженаро Гатузо разкри защо смята старши-треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти за най-добрия треньор в света.

"За мен идеалният треньор е Карло Анчелоти. Той винаги има ключ към всеки играч. Изглежда просто, но не е. Когато говоря с 20-годишен, не трябва да мисля за кариерата си или кой съм бил. Трябва да разбера как да вляза в главата на този човек. През последните три години мисля, че съм станал много по-добър в това. Когато за първи път започнах, бе неразбираемо за мен, защото смятах, че всички трябва да правят същото като мен, да имат същия манталитет. Но трябва да знаете кой е пред вас.

Аз например имам син и дъщеря. Дъщеря ми е силна жена, характерът й прилича на моя. Синът е съвсем различен. Не мога да говоря с тях по същия начин. Ако говоря със сина си така, както говоря с дъщеря си, това ще го убие. Трябва да говоря с него по различен начин. Същото е и с играчите.

Поради тази причина, освен тактика и други неща, Карло е най-добрият треньор в света. Удивително е как той успя да разбере играчите от четири поколения“, цитира Гатузо AS.

  Сподели
423