Реал потопи и жълтата подводница, Роналдо влезе в историята


А. Терзийски

Реал потопи и жълтата подводница, Роналдо влезе в историята

Реал Мадрид победи Виляреал с 3:1 като гост в среща от 37-ия кръг на испанската Примера дивисион. Суперзвездата на "белите" Кристиано Роналдо не пропусна възможността да се разпише и на "Ел Мадригал", като по този начин изравни рекорда на Уго Санчес и Телмо Сара, вкарвайки новите си две попадения (22 и 90), които вече набъбнаха на 38. Другият гол на гостите бе дело на Марсело (17). За "жълтата подводница" точен беше Кани (50). Този сблъсък нямаше особено значение и за двата тима, тъй като столичани са твърдо втори, а домакините си осигуриха участие в най-престижния европейски клубен турнир Шампионската лига.

Двубоят започна ударно за домакините, които вкараха топката в мрежата зад Икер Касияс още в седмата минута, но голът на Марко Рубен бе отменен. В 16-ата минута Кани се отличи с непростим пропуск пред вратата на съперника, след като получи страхотен пас от Джузепе Роси.

Секунди след това при една бърза контраатака на мадридчани, левият бранител на тима Марсело Виейра без проблем преодоля вратарят на домакините Диего Лопес за 0:1. Пет минути по-късно Кристиано Роналдо удвои аванса на "кралския клуб" след брилянтно изпълнение на пряк-свободен удар.

"Жълтите" стартираха много силно втората част и съвсем закономерно стигнаха до гол само пет минути след подновяването на играта. Автор на попадението стана Кани, който оползотвори по великолепен начин прекрасно подаване по земя на Марио Гаспар. В 55-ата минута Карим Бензема изкочи на добра позиция, но стражът на домакините Диего Лопес внимаваше и успя да излезе и да предотврати опасността. В 79-ата минута той отново трябваше да се намесва решително, този път след страхотен изстрел по диагонала от страна на Кристиано Роналдо.

Реал Мадрид успя да стигне и до трети гол във вратата на съперника, като това се случи в третата минута от добавеното време на мача, когато португалската звезда на "белия балет" Кристиано Роналдо заби 38-ия си гол в Ла Лига и влезе в историята, нареждайки се редом до най-големите голаджии на испанското първенство - Уго Санчес и Телмо Сара.

  Сподели
187