Жорди Кройф: Меси? Мечтите са безплатни, но футболистите не са


Н. Гавазов

Жорди Кройф: Меси? Мечтите са безплатни, но футболистите не са

Спортният директор на Барселона Жорди Кройф коментира потенциалното завръщане на Лионел Меси в каталунския клуб, а също така си спомни за неговия баща Йохан Кройф.

"Когато говорим за Меси, възникват много въпроси, особено относно финансовия феърплей. Мечтите са безплатни, но футболистите не са. И не става въпрос за Меси, а за целия пазар. Когато мисля за Меси, имам спомени за моето семейство, моя баща (Йохан Кройф). Когато две велики личности са станали велики една за друга, важно е тази история да завърши с последна прегръдка.

Как? Не знам, но мога да кажа от собствен опит, наблюдавайки баща ми, че тази последна прегръдка бе важна за него и за клуба. Да видя как той, който не винаги е показвал чувствата си към подобни неща и е имал своенравен и корав характер, се примирява с Барса... И мисля, че като говорим за Меси е важно един ден той да направи и тази последна прегръдка, защото и той, и клубът го заслужават – но трябва да положите усилия и от двете страни“, цитира Marca думите на Кройф.

  Сподели
504