Фабрегас: Барса искаше Чуамени, но нямаше пари за него


Н. Гавазов

Фабрегас: Барса искаше Чуамени, но нямаше пари за него

Бившият футболист на Челси, Барселона и Арсенал Сеск Фабрегас сподели спомените си за бившия си съотборник в Монако Орелиен Чуамени.

"Разговаряхме много с Орелиен, особено след първата му повиквателна за френския национален отбор. Той ме помоли за много съвети от моя опит в Арсенал, Челси и Барселона. Бях много щастлив да споделя това с него. Бързо разбрах, че той не е играч като другите. За първи път го видях по време на мача от Лига 1 Бордо срещу Монако. Бях на пейката и бях впечатлен от представянето му. Загубихме и си спомням, че попитах един от нашите заместници: "А кой е този полузащитник в Бордо?“. Когато дойде при нас, имаше малка фаза на адаптация, след което прогресира и потвърди всички добри неща, които мислех за него.

Говорих за него с Барселона. Те искаха да намерят заместник на Серхио Бускетс. Но по това време Барса изпитваше недостиг на пари и не мисля, че можеха да предложат повече от €40 млн. След това той подписа с Реал Мадрид и стана играч на първия отбор там, както и незаменим играч във френския национален отбор", заяви Фабрегас.

  Сподели
398