Барселона подпечата шампионските амбиции след важна победа


FUTBOL-TV

Барселона подпечата шампионските амбиции след важна победа

Барселона постигна трудна победа с 2:1 при гостуването на Осасуна в мач от междинния 14-и кръг в Ла Лига. Каталунците получиха ранен гол - в шестата минута Давид Гарсия наказа  Марк-Андре тер Стеген.  След центриране от корнер в шестата минута Рубен Гарсия поднесе топката на главата на Давид Гарсия, който я засече във вратата на Тер Стеген - 1:0. 

Роберт Левандовски си изкара много глупав червен картон в 30-а минута. Стрелецът удари с лакът съперник при въздушно единоборство, а главният съдия не се поколеба да покаже директен червен картон. 

Три минути преди края на мача Феран Торес вкара, но попадението беше отменено заради засада. 

Още в началото на втората част Барселона възстанови равенството. Феран Торес получи подаване в наказателното поле и успя да притесни двама бранители, които не съумяха добре да изчистят топката, тя попадна в Педри, който веднага стреля във вратата за 1:1.

След изравнителното попадение гостите наложиха натиск и по нищо не личеше, че са с човек по-малко на терена. Победното попадение обаче дойде чак в края на двубоя. В 85-ата минута Френки де Йонг пусна отлично подаване към Рафиня, който с отигра перфектно с глава и донесе победата с 2:1. 

Това бе последен мач за Барселона преди паузата заради световното първенство. След този успех каталунците събраха актив от 37 точки и поне временно се откъснаха с 5 точки пред преследвача си Реал Мадрид, който обаче тепърва има да играе мача си от кръга. Осасуна пък има за какво да съжалява и остава на 6-ата позиция с 23 точки в актива си.

  Сподели
520