Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион

Елче - Жирона
Дата: 08.11.2022 г.
Час: 20:00

След първите 13 кръга на сезона в Примера Елче продължава да е единственият отбор, който няма победа на сметката си. Този път валенсианци отстъпиха с 1:2 на гости на новака Валядолид и остават здраво закотвени на дъното, с актив от 4 точки. Паласио и Фернандес са аут.

Жирона прекъсна серията от седем последователни двубоя без победа и в предишния кръг каталунците сразиха с 2:1 у дома коравия Атлетик Билбао. Северняците са 14-ти и имат 13 пункта. Коуто и Карвальо са под въпрос.

Прогноза: Елче – Жирона 0:0


Атлетик Билбао - Валядолид
Дата: 08.11.2022 г.
Час: 21:00

Атлетик Билбао пропусна отлична възможност да се намести в Топ 4, след като в предишния кръг баските записаха втора поредна загуба далеч от дома и вече в четири последователни визити "лъвовете“ са без успех. Този път играчите на Ернество Валверде отстъпиха с 1:2 срещу новака Жирона. Атлети са 7-ми и имат 21 точки. Муняин, Ерера и Гарсия са с травми.

Добрата форма на новака Валядолид у дома продължава и в последния си мач от Примера "виолетовите“ постигнаха трета поредна домакинска победа и общо пета до момента. Кастилци се наложиха с 2:1 над последния Елче. Валядолид е 10-ти и има 17 пункта. Ануар, Кенеди и Ескудеро са аут.

Прогноза: Атлетик Билбао – Валядолид 2:1


Алмерия - Хетафе
Дата: 09.11.2022 г.
Час: 20:00

Отчайващата форма на новака Алмерия далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато южняците инкасираха шеста последователна загуба в своя визита и общо осма до момента. Този път андалусци отстъпиха с 0:2 от гранда Барселона. Алмерия е на 15-то място и имат 13 точки. Мело е наказан, а Ели е контузен.

Хетафе направи четвърто реми за последните си пет мача в Ла Лига. Този път хората на Кике Санчес Флорес направиха 0:0 у дома с Кадис. Отборът от покрайнините на Мадрид е на 13-та позиция в таблицата и е с 14 пункта. Порту, Алварес и Дуарте са наказани, а Даконам и Арамбари са контузени.

Прогноза: Алмерия – Хетафе 1:1


Севиля - Реал Сосиедад
Дата: 09.11.2022 г.
Час: 20:00

Кризата в Севиля се задълбочава и след първите 13 кръга на сезона "рохибланкос“ са в непосредствена близост до зоната на изпадащите. В последния си мач в Примера играчите на Хорхе Сампаоли успяха да стигнат до реми за крайното 1:1 срещу големия градски съперник Бетис. Севиля е на 17-то място и има 11 пункта. Монтиел е наказан, а Маркао и Нианзу са контузени.

Амбициозният тим на Реал Сосиедад прекъсна серията от две поредни загуби, но баските отново не спечелиха. В предишния кръг селекцията на Иманол Алгуасил завърши 1:1 у дома с Валенсия. Със спечелената точка "синьо-белите“ имат общо 23-ти и са на 6-то място в колоната. Елустондо е наказан, а Муньос, Омар и Оярсабал са с контузии.

Прогноза: Севиля – Реал Сосиедад 2:1


Еспаньол - Виляреал
Дата: 09.11.2022 г.
Час: 21:00

Еспаньол записа трето поредно равенство в Ла Лига. Този път каталунците завършиха 1:1 на гости на Атлетико Мадрид, въпреки че в не малка част отборът имаше игрово предимство. Еспаньол е 16-ти и има 12 пункта. Кабрера е наказан.

По всичко изглежда, че Кике Сетиен трудно ще може да замени Унай Емери начело на Виляреал. "Жълтата подводница“ е в серия от две поредни загуби, като в последната от тях Виляреал отстъпи с 0:2 у дома от Майорка. Гостите са 8-ми и имат 18 точки. Торес е наказан, а Ло Селсо и Педраса са с травми.

Прогноза: Еспаньол – Виляреал 2:0


Райо Валекано - Селта Виго
Дата: 10.11.2022 г.
Час: 20:00

Силната серия на Райо Валекано продължи и предишния кръг "пчелите“ записаха трета поредна победа. Този път столичани спечелиха градския сблъсък срещу Реал Мадрид, надигравайки шампиона с 3:2. Райо е на 8-мо място, с 21 точки. Нтека е наказан.

Селта записа пета загуба за последните си шест мача в Примера. Този път "небесносините“ паднаха с 1:2 у дома от Осасуна. Галисийци вече са под чертата, като се смъкнаха на 18-то място и са с 11 пункта.

Прогноза: Райо Валекано – Селта Виго 3:1


Валенсия - Бетис
Дата: 10.11.2022 г.
Час: 21:00

Валенсия няма победа вече в пет поредни кръга, като в последния от тях "прилепите“ завършиха 1:1 на гости на Реал Сосиедад. Играчите на Дженаро Гатузо са 11-ти и имат 16 точки. Аут за "лос че“ са Паулища, Диахаби и Мориба.

Бетис не успя да устиска преднината си при домакинството си на градския съперник Севиля и двубоят завърши 1:1. "Вердибланкос“ имат 24 точки и засега са на 4-та позиция в подреждането. Кадровите проблеми за треньора Мануел Пелегрини са свързани с отсъстващите Фекир, Иглесиас, Хоакин и Хуанми.

Прогноза: Валенсия – Бетис 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
417