Жерард Пике се сбогува с “Камп Ноу” при победа на Барса


FUTBOL-TV

Жерард Пике се сбогува с “Камп Ноу” при победа на Барса

Барселона победи Алмерия с 2:0 в мач от 13-ия кръг на Ла Лига, който бе последен за Жерар Пике. Защитникът на каталунците обяви изненадващо края на кариерата си преди дни.

Срещата започна с натиск на домакините, които получиха дузпа още в 5-ата минута на мача, тъй като Кайки блокира с ръка удар с глава на Феран Торес. Феновете скандираха Жерар Пике да бие дузпата, но капитанът остави изпълнението на Роберт Левандовски, който стреля слабо, топката само закачи десния страничен стълб и излезе в аут.

В 28-ата минута обаче Френки де Йонг допусна сериозна грешка, която даде възможност на Рамазани от тима на Алмерия да се озове очи в очи с Тер Стеген. Вратарят на Барса обаче успя да спаси сигурния гол, избивайки в корнер. 

След почивката в 48-ата минута Дембеле обаче преодоля стража на гостите след пас на Серхио Бускетс и индивидуален пробив.

В 62-ата минута Френки де Йонг беше на точното място в точното време, за да направи добавка след удар на Ансу Фати и да вкара за 2:0. Самият Фати можеше да се разпише три минути по-късно, но ударът му бе спасен от Мартинес.

С тези две попадения, Барселона спечели и окупира първото място в Ла Лига. Най-емоционалният за Пике момент дойде в 83-тата минута, когато той беше заменен. Пълният до краен предел стадион стана на крака, за да го аплодира за последно като футболист на клуба. 

  Сподели
392