Барселона няма да сгреши срещу Алмерия


Н. Гавазов

Барселона няма да сгреши срещу Алмерия

Барселона - Алмерия

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 05.11.2022г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Пабло Гонзалес

Барселона и Алмерия ще затворят съботната програма на кръга в Примера дивисион.

Каталунците влизат в мача след три победи, които дойдоха след загубата от Реал Мадрид в средата на миналия месец. Интересното е, че каталунците, чиято защита се слави със своята пропускливост, не допусна гол и в трите успешни срещи. А победите над Виляреал и Атлетик наистина са впечатляващи. Грешната стъпка на Реал Мадрид пък позволи на "блаугранас" да се доближи на точка от историческия си съперник, който е на върха. Проблемите на Барселона са свързани с представянето на тима в Шампионска лига, където тимът завърши трети в групата си и догодина ще играе в Лига Европа. И въпреки това хората на Шави победиха Виктория Пилзен с 4:2 в средата на седмицата, като дубъл оформи Феран Торес.

Алмерия има 13 точки и заема 14-то място в таблицата за класиране. Впрочем, представянето на андалусците може да бъде разделено на две части - до края на септември и след това. През първия период хората на Руби взеха 4 точки от 7 мача, а след това събраха 9 пункта от 5 двубоя. През този период Алмерия постигна победи над Селта, Хирона и Райо Валекано, а загуби от Виляреал и Реал Бетис.

Лазаретът на Барселона отново е пълен. На тима няма да помагат Ерик Гарсия, Роналд Араухо, Андреас Кристенсен, Мемфис Депай, Серхи Роберто и Франк Кеси. Алмерия няма толкова съществени загуби. Мартос и Нието са аут заради травми, но тук е Билал Туре, който набра форма и вече отбеляза повече, отколкото през целия минал сезон в Реймс.

Барселона спечели последните осем мача с Алмерия. Последният успех бе през април тази година, когато андалусците бяха разбити с 4:0. Картината не е променена и разликата в класите остава. За това и домакините са фаворити в срещата. Гостите няма какво да предложат, освен да се бранят, а за каталунците остава да намерят начини да преодолеят тази отбрана, което смятаме, че ще се случи.

Прогноза: Барселона - Алмерия 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Алмерия (Руби)
 
Мартинес
   
Мендес
Ели
Бабич
Акими
Мелеро
Хоз
Баптищастао
Робертоне
Ембарба
Туре
Дембеле
Левандовски
Рафиня
Педри
Бускетс
Гави
Балде
Пике
Кунде
Белерин
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Алмерия 3:0

  Сподели
368