Атлетико ще излиза от кризата с успех над Еспаньол


Н. Атанасов

Атлетико ще излиза от кризата с успех над Еспаньол

Атлетико Мадрид - Еспаньол
Стадион: "Сивитас Метрополитано“, Мадрид
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 15:00

С гол на Рубен Собрино в деветата минута на добавеното време Кадис спечели с 3:2 при домакинството си на Атлетико Мадрид в среща от 12-ия кръг на Ла Лига. Голът в 99-ата минута не е само един от най-късните в историята на испанското първенство, но и дойде близо две минути след края на минималното добавено време от осем минути. Кадис откри през първата част и до 80-ата минута не се виждаше как ще падне нов гол, но Алекс Фернандес даде преднина от 2:0 в 81-вата минута, а в 85-ата Луис Ернандес си вкара автогол. Феликс вкара за 2:2 в 89-ата минута, но в добавените осем минути Атлетико допусна нов гол, след като Собрино бе забравен напълно непокрит при едно центриране и донесе едва втората победа на "жълтите" от началото на сезона.

Играчите на Диего Симеоне са 3-ти и имат 23 точки.

Падението за "лос колочонерос“ продължи и през седмицата, когато Атлетико отпадна безславно от Шампионската лига, като дори не успя да се класира за участие в Лига Европа.

Лемар, Коке и Йоренте са контузени за домакините.

Съставът на Еспаньол записа второ поредно равенство и общо пето до момента. В предишния кръг "папагалчетата“ направиха 1:1 на гости на Майорка. Каталунците са 15-ти и имат 11 пункта, като са само на точка от зоната на изпадащите.

Треньорът Диего Мартинес не може да разчита на Педроса и Санчес.

Атлетико Мадрид е в серия от три поредни домакински победи над Еспаньол в Примера. За последно каталунците спечелиха в столицата през сезон 2017/18 с 2:0.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Еспаньол 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Еспаньол (Диего Мартинес)
 
Лекомт
   
Хил
Гомес
Кабрера
Оливан
Дардер
Експосито
Соуса
Брейтуейт
Хоселу
Пуадо
Мората
Феликс
Караско
Де Паул
Витцел
Кондогбия
Молина
Хименес
Савич
Рейнилдо
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Еспаньол 1:0

  Сподели
379