Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион

Жирона - Атлетик Билбао
Дата: 04.11.2022 г.
Час: 22:00

Новакът в Ла Лига Жирона спря серията на Реал Мадрид от четири поредни победи в испанското първенство. На "Сантяго Бернабеу" гостите от Каталуния стигнаха до равенство 1:1, с което се измъкнаха от зоната на изпадащите, но въпреки това клубът от едноименния град е в серия от седем поредни кръга без успех. Жирона е 17-ти и има 10 точки. Гарсия и Кебе са аут за домакините.

Амбициозният тим на Атлетик Билбао прекъсна серията от четири поредни кръга без победа, като преди седмица "лъвовете“ сразиха с минималното 1:0 у дома Виляреал. Така баските вече имат 21 точки и са 6-ти в подреждането. Гарсия и Ерера са с травми за селекцията на Ернесто Валверде.

Прогноза: Жирона - Атлетик Билбао 0:2


Хетафе - Кадис
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 15:00

Хетафе прекъсна серия от три поредни равенства и общо пет последователни двубоя без победа, когато преди седмица хората на Кике Санчес Флорес сразиха с 1:0 като гости последния Елче. Хетафе на 14-то място и е с 13 точки. Аут за домакините са Арамбари, Мунир и Анхилери.

С гол на Рубен Собрино в деветата минута на добавеното време Кадис спечели с 3:2 при домакинството си на Атлетико Мадрид в среща от 12-ия кръг на Ла Лига. Голът в 99-ата минута не е само един от най-късните в историята на испанското първенство, но и дойде близо две минути след края на минималното добавено време от осем минути. Андалусци събраха 10 точки, но остават на предпоследното 19-то място. Гаридо и Салдуа са с травми, а с наказания са Алкарас и Иза.

Прогноза: Хетафе - Кадис 1:1


Валядолид - Елче
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 17:15

Серията от два последователни успеха за новака Валядолид прекъсна в предишния кръг, когато "виолетовите“ инкасираха втора поредна загуба като гост. Този път кастилци отстъпиха с 0:2 от Осасуна. Поражението остави клуба от едноименния град с 11 точки, заемайки 11-то място в колоната. Мохамед, Перес и Кенеди продължават да са аут за домакините.

След първите 12 кръга на сезона в Примера Елче продължава да е единственият отбор, който няма победа на сметката си. Преди седмица валенсианци отстъпиха с 0:1 у дома от Хетафе и остават здраво закотвени на дъното, с актив от 4 точки. Аламо, Фернандес, Паласиос и Пасторе са контузени.

Прогноза: Валядолид - Елче 2:0


Селта Виго - Осасуна
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 19:30

Селта инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в Примера. Този път "небесносините“ отстъпиха с 1:3 на гости на новака Алмерия. Поражението остави галисийци с 11 пункта, като Селта е на 16-то място, и е само на точка от опасната зона. Солари, Де ла Торе и Майо са аут.

Осасуна пък постигна втора поредна домакинска победа и общо шеста на сметката си до момента, след като в последния си шампионатен двубой северняците сразиха с 2:0 у дома новака Валядолид. Селекцията на Хагоба Арасате има 20 точки и е на 7-мо място в таблицата. Савиеро, Абде и Ерера са контузени.

Прогноза: Селта Виго - Осасуна 1:1


Реал Сосиедад - Валенсия
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 17:15

Коравият тим на Реал Сосиедад допусна втора поредна загуба в Ла Лига. В предишния кръг баските отстъпиха с 0:2 от Бетис, който по всичко личи, че ще е един от основните претенденти на "синьо-белите“ за място в Топ 4. Поражението остави възпитаниците на Иманол Алгуасил с 22 точки, а Реал е на 5-та позиция в класирането. Оярсабал, Меркеланс, Садик, Силва и Муньос продължават да са в лазарета на северняците.

Гол в добавеното време донесе втора поредна загуба за Валенсия и вече в четири последователни кръга "прилепите“ нямат успех. Този път играчите на Дженаро Гатузо отстъпиха с 0:1 у дома от Барселона. "Лос че“ са 10-ти и имат 15 точки. Доменех, Илаиш и Диахаби са контузени, а Муса е наказан.

Прогноза: Реал Сосиедад - Валенсия 3:2


Виляреал - Майорка
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 19:30

Кике Сетиен започна със загуба престоя си начело на Виляреал. В дебютния си двубой като треньор на "жълтата подводница“ отборът му отстъпи с 0:1 на гости на Атлетик Билбао, като това беше трета поредна загуба като гост за Виляреал. Тимът е 8-ми и има 18 пункта. Морено и Фойт са контузени, а Моралнес и Баена са с наказания.

Майорка пък направи 1:1 у дома с Еспаньол. Със спечелената точка "пиратите“ имат общо 13 и са 12-ти в подреждането. Аут за клуба от Балеарските острови са Грейф, Кадевере и Баталя.

Прогноза: Виляреал - Майорка 1:0


Бетис - Севиля
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 22:00

Бетис записа едва втора победа като гост от началото на сезона и общо седма в актива си, след като в предишния кръг "зелено-белите“ се наложиха с 2:0 на гости на Реал Сосиседад. Играчите на Мануел Пелегрини събраха 23 точки и се изкачиха до 4-ото място във временното класиране. Аут за голямото градско дерби са Камараса, Хуанми и Луис Фелипе, а ветеранът Хоакин е под въпрос.

Кризата в Севиля се задълбочава и след първите 12 кръга на сезона "рохибланкос“ вече са в зоната на изпадащите. Преди седмица селекцията на Хорхе Сампаоли допусна шеста загуба до момента, като този път андалусци отстъпиха с 0:1 у дома от Райо Валекано. Севиля е на 18-то място и има незавидните 10 точки. Отсъстващи за градския сблъсък са Текатито, Фернандо, Нианзу и Ен-Несири.

Прогноза: Бетис - Севиля 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
574