Късен гол спаси трите точки за Барселона срещу Валенсия


FUTBOL-TV

Късен гол спаси трите точки за Барселона срещу Валенсия

Барселона победи Валенсия на "Местая" с 1:0 в мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Голът за каталунците отбеляза Роберт Левандовски в 93-та минута, след асистенция на Рафиня.

Като цяло двата тима изиграха интересен мач с много положения. В 50-та минута Самуел Диаш Лино се измъкна от своя пазач в наказателното поле и успя да засече добро подаване, за да открие резултата в полза на Валенсия. Голът бе отменен след разглеждане с ВАР поради игра с ръка в хода на атаката на играч на "прилепите".

Малко по-късно Жул Кунде напусна прундително и беше заменен от Жерард Пике. В 85-ата минута имаше сериозна опасност пред вратата на Мамардашвили, но няколко футболисти на Барселона не проявиха прецизност, а Рафиня стреля в аут. 

В четвъртата минута от добавено време Роберт Левандовски донесе победата на Барса. Нападателят засечи с шпагат центриране на Рафиня. Това бе 12-и гол за нападателя с екипа на "каталунците".

Така тимът от "Камп Ноу" се изравни по точки с Реал Мадрид на върха в класирането на първенството, но "Белия балет" е с мач по-малко.

  Сподели
438