Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион

Майорка - Еспаньол
Дата: 28.10.2022 г.
Час: 22:00

Отборът на Майорка прекъсна серията от четири поредни мача без победа, в която "пиратите“ инкасираха три поражения. Преди седмица клубът от Балеарските острови се наложи изненадващо с 2:1 на гости на Валенсия и то след обрат. Така играчите на Хавиер Агире успяха да се придвижат до 12-ото място в класирането, като имат 12 пункта. Грейф, Кадевере и Грениер са аут.

Еспаньол извъртя домакинско реми за крайното 2:2 срещу последния Елче. Каталунците са 14-ти и са с 10 пункта. Отсъстващи за "папагалчетата“ са Санчес и Педроса.

Прогноза: Майорка - Еспаньол 1:1


Алмерия - Селта Виго
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 15:00

Новакът Алмерия инкасира пета поредна загуба далеч от дома, след като в предишния кръг андалусци допуснаха обрат за крайното 1:2 като гости на Виляреал. Поражението остави "рохибланкос“ с 10 точки, като южняците са 15-ти. Нието, Мартос, Милованович, Сентелес и Рохас продължават да са в лазарета.

Селта прекъсна лошата серия от три поредни загуби в Ла Лига, но галисийци отново не победиха. Преди седмица "небесносините“ се спасиха от поражение, стигайки до 1:1 у дома срещу Хетафе след гол в края. Хората на Едуардо Куде са 13-ти и имат 11 пункта. Солари е аут за гостите.

Прогноза: Алмерия - Селта Виго 1:1


Севиля - Райо Валекано
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 19:30

Севиля допусна пета загуба на сметката си до момента, отстъпвайки в последния си мач в Примера от лидера Реал Мадрид с 1:3. Андалусци остават с 10 пункта и са 16-ти в подреждането. Наставникът на "рохибланкос“ Хорхе Сампаоли до последно няма да знае дали ще може да разчита на Текатито, Рекик, Фернандо, Акуня и Нианзу, които са под въпрос.

Райо Валекано записа най-изразителната си победа до момента, след като преди седмица "пчелите“ разбиха с 5:1 у дома Кадис. Столичани имат 15 точки и са 10-ти в колоната. Мартин е аут за гостите.

Прогноза: Севиля - Райо Валекано 3:1


Осасуна - Валядолид
Дата: 30.10.2022 г.
Час: 15:00

Осасуна записа второ равенство от началото на сезона в Примера. В предишния кръг възпитаниците на Хагоба Арасате направиха 1:1 на гости на новака Жирона. Северняците имат 17 точки и към момента заемат 8-ма позиция в таблицата. Савиеро и Гарсия са аут за домакините.

Новакът Валядолид записа втора поредна домакинска победа и общо четвърта до момента. Преди седмица "виолетовите“ постигнаха донякъде изненадващ успех срещу амбициозния състав на Реал Сосиедад за крайното 1:0. Кастилци имат 14 точки и са на 11-то място. Мохамед, Перес, Кенди и Фреснеда са с травми.

Прогноза: Осасуна - Валядолид 2:1


Атлетик Билбао - Виляреал
Дата: 30.10.2022 г.
Час: 19:30

Коравият тим на Атлетик Билбао записа четвърти пореден двубой без победа. Този път баските бяха разбити с 0:4 при гостуването си на Барселона. Поражението остави "лъвовете“ с 18 точки, като северняците са 6-ти в класирането. Добрите новини за треньора Ернесто Валверде са, че ще може да разчита на всички играчи.

Виляреал записа втора поредна домакинска победа, след като в предишния кръг "жълтата подводница“ стигна до труден обрат срещу новака Алмерия за крайното 2:1. Двубоят се оказа и последен за Унай Емери начело на тима, който през седмицата реши да приеме предложението на английския Астън Вила. Сега начело на Виляреал застава Кике Сетиен, който заварва отбора на 7-мо място, с 18 точки. Морено, Фойт и Коклен са аут, а под въпрос са Ло Селсо и Капу. Баена е наказан.

Прогноза: Атлетик Билбао - Виляреал 2:0


Реал Сосиедад - Бетис
Дата: 30.10.2022 г.
Час: 22:00

Серията от пет поредни победи за Реал Сосиедад приключи в предишния кръг, когато баските изненадващо отстъпиха с 0:1 при гостуването си на новака Валядолид. Така селекцията на Иманол Алгуасил остава с 22 точки и е на 4-то място в подреждането. Аут за "синьо-белите“ са Оярсабал, Меркеланс, Садик и Баренечеа.

Бетис записа втори пореден мач без победа и трета загуба от началото на сезона, след като преди седмица "зелено-белите“ отстъпиха с 1:2 у дома от Атлетико Мадрид. Играчите на Мануел Пелегрини са 5-ти и имат 20 пункта. Камараса и Хуанми са контузени, Каналес е наказан, а Фекир е под въпрос.

Прогноза: Реал Сосиедад - Бетис 1:1


Елче - Хетафе
Дата: 31.10.2022 г.
Час: 22:00

След първите 11 кръга на сезона в Примера Елче продължава да е единственият отбор, който няма победа на сметката си. В предишния кръг валенсианци стигнаха равенство 2:2 на гости на Еспаньол. "Зелено-белите“ са 20-ти и имат 4 точки. Аламо и Фернандес са с травми.

Хетафе записа трето поредно равенство в Ла Лига и вече в пет последователни мача клубът от покрайнините на Мадрид е без успех. Този път играчите на Кике Санчес Флорес завършиха 1:1 на гости на Селта и то след допуснат гол в края на мача. Хетафе е на 17-то място и е с 10 точки. Арамбари и Мунир са под въпрос, а Аленя е наказан.

Прогноза: Елче - Хетафе 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
481