Реал зарадва феновете със "Златната топка" и победа срещу Севиля (видео)


FUTBOL-TV

Реал зарадва феновете със

Реал Мадрид продължва да е необезпокояван на върха в испанската Ла Лига. На "Сантиаго Бернабеу" домакините надвиха Севиля с 3:1, за да увеличат преднината си спрямо Барселона (но на каталунците предстои тепърва да  играят с Атлетик Билбао).

Преди срещата с андалусийците новият носител на "Златната топка" Карим Бензема показа отличието си пред феновете. Това стори и Тибо Куртоа, който бе избран за най-добър вратар в света.

Лука Модрич вкара за 1:0 още в петата минута след асистенция на Винисиус Жуниор. В 54-ата минута гостите все пак изравниха псоредством Ерик Ламела, получил фантастиен пас от Гонсало Монтиел.

“Кралете" обаче решиха мача в последните 10 минути. В 79-та Асенсио изведе Винисиус сам срещу Буну, а бразилецът реши да подаде и остави Лукас Васкес сам на празна врата. Испанецът с лекота направи 2:1.

Федерико Валверде показа изключителната си класа в 81-та минута, когато пое топката на границата на наказателно и от нищото изпрати невероятен изстрел към далечния ъгъл на вратата. Никакъв шанс там за вратаря на Севиля и 3:1 за "лос бланкос". 

Реал остава на върха в класирането с актив от 31 точки, с шест повече от втория Барселона, който в неделя посреща Атлетик Билбао. Севиля продължава с колебливите резултати и към момента е на 14-та позиция с едва 10 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
454