Анонс на 11-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Примера Дивисион

Райо Валекано - Кадис
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 15:00

Райо Валекано записа второ поредно равенство в Ла Лига. През седмица "пчелите“ направиха 1:1 на гости на Атлетико Мадрид и то след изравнителен гол от дузпа в добавеното време на двубоя. Столичани имат 12 точки и са на 10-то място в подреждането. Мартин и Трехо продължават да са контузени за домакините.

Съставът на Кадис пък записа четвърто последователно реми и вече в пет поредни кръга "лос амарийос“ нямат поражение. Този път южняците успяха да удържат 0:0 у дома срещу амбициозния Бетис. Въпреки спечелената точка, Кадис остава в зоната на изпадащите, като има 7 пункта и е на предпоследното 19-то място. Гардио, Хил, Хименес и Алехо са с травми.

Прогноза: Райо Валекано - Кадис 1:0


Валядолид - Реал Сосиедад
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 17:15

Новакът Валядолид записа трета победа от началото на сезона. В междинния кръг "виолетовите“ разбиха с 4:1 Селта у дома. Кастилци имат 11 точки и са на 11-та позиция в таблицата. Мохамед, Перес, Кенеди и Фреснеда са контузени.

Силната форма на Реал Сосиедад продължи и през седмицата, когато баските записаха пета поредна победа и общо седма до момента. Този път възпитаниците на Иманол Алгуасил сразиха с 1:0 у дома Майорка. Северняците са 3-ти и имат 22 точки. Оярсабал, Меркеланс, Садик, Муньос и Сола са аут.

Прогноза: Валядолид - Реал Сосиедад 1:2


Валенсия - Майорка
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 19:30

Валенсия се представя на ниво под ръководството на Дженаро Гатузо. През седмицата "прилепите“ записаха пети пореден двубой без поражение в първенството, като този път "лос че“ могат да съжаляват, че не се поздравиха с успеха на гости на Севиля, тъй като допуснаха изравнителен гол за крайното 1:1 в заключителните минути на срещата. Валенсия има 15 точки и е на 8-мо място. Доменех и Кастийехо са с травми за домакините.

Майорка пък записа втора поредна загуба и общо пета до момента. В междинния кръг клубът от Балеарските острови отстъпи с 0:1 на гости на солидния тим на Реал Сосиедад. "Пиратите“ имат 9 точки и са на 15-то място в колоната. Треньорът Хавиер Агире не може да разчита на Грейф, Кадевере, Жауме, Баба и Муричи.

Прогноза: Валенсия - Майорка 2:1


Еспаньол - Елче
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 15:00

Еспаньол инкасира пета загуба от началото на сезона, след като през седмицата "папагалчетата“ отстъпиха с 0:1 на гости на Осасуна. Поражението остави каталунците с 9 точки, а отборът е на 16-то място в класирането. Санчес и Педроса са аут.

След първите 10 кръга на кампанията Елче се очертава като сигурен фаворит за изпадане в Сегунда Дивисион. Отборът от едноименния град е единственият, който все още няма победа на сметката си. През седмицата валенсианци очаквано паднаха от шампиона и лидер Реал Мадрид с 0:3. Елче е на последното 20-то място и има 3 точки. Аламо, Фернандес и Фидел са с контузии.

Прогноза: Еспаньол - Елче 2:0


Жирона - Осасуна
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 19:30

Новакът Жирона допусна четвърта загуба за последните си пет мача в Примера и общо шеста до момента. Този път каталунците отстъпиха с 2:3 на гости на друг от новаците - Алмерия. Така Жирона остава с 8 точки и е под чертата, заемайки 18-то място. Гарсия, Кебе и Рейние продължават да лекуват контузии.

Осасуна прекъсна серията от две поредни загуби и общо четири последователни мача без успех и в междинния кръг северняците се наложиха с 1:0 у дома над Еспаньол. Възпитаниците на Хагоба Арасате събраха 16 пункта и са 7-ми в подреждането. Савиеро е контузен, а Пеня е наказан.

Прогноза: Жирона - Осасуна 0:1


Виляреал - Алмерия
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 19:30

Колебливата форма на Виляреал далеч от дома продължи и през седмицата, когато "жълтата подводница“ записа втора поредна загуба като гост и вече в пет последователни визити хората на Унай Емери нямат успех. Този път Виляреал падна с 0:3 от Барселона. Така отборът е с 15 точки и е смъкна до 9-ото място в подреждането. Морено, Фойт и Коклен са контузени.

Новакът Алмерия записа втора поредна домакинска победа и трета до момента. В междинния кръг южняците се наложиха с 3:2 у дома над Жирона. Андалусци имат 10 точки и са 13-ти в колоната. В лазарета на Алемрия продължават да са Нието, Мартос, Милованович, Сентейес и Рохас.

Прогноза: Виляреал - Алмерия 3:0


Селта Виго - Хетафе
Дата: 24.10.2022 г.
Час: 22:00

Кризата в Селта започва да се разраства, след като в междинния кръг "небесносините“ инкасираха трета поредна загуба и общо пета за последните си шест двубоя в Ла Лига. Този път галисийци отстъпиха с 1:4 на гости на новака Валядолид. Селта е на 14-то място и има 10 точки. Солари е контузен, а Пасиенсия е наказан.

След две поредни победи, последвани от две загуби, сега Хетафе е в серия от две последователни ремита. Последното равенство беше у дома срещу коравия Атлетик Билбао за крайното 2:2. Възпитаниците на Кике Санчес Флорес са 17-ти и имат 9 точки.

Прогноза: Селта Виго - Хетафе 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
517